Григорій Пустовіт: Соціальні сорти хліба обов'язково мають бути в асортименті волинських хлібопеків, та й ціна на нього - доступною

Григорій Пустовіт: Соціальні сорти хліба обов'язково мають бути в асортименті волинських хлібопеків, та й ціна на нього - доступною

28.03.14 18:13 0 660
Соціальні сорти хліба обов'язково мають бути в асортименті волинських хлібопеків, та й ціна на нього - доступною для усіх, а особливо незахищених верств населення. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт під час наради з керівниками хлібопекарських, зернопереробних та торгівельних підприємств регіону щодо стабілізації ситуації на ринку хліба і хлібобулочних виробів.

“Ми хочемо почути виробників, їх бачення ситуації. Спільно віднайти можливості, щоб втримати ситуацію з цінами, стабілізувати її, а також забезпечити волинян доступним хлібом”, - зазначив Григорій Пустовіт.

Нагадаємо: 7 березня ц.р ПАТ “Теремно Хліб” відчутно підняло оптово-відпускні ціни на хліб з борошна пшеничного першого ґатунку «Подільський» та житньо-пшеничний «Січовий», що спричинило занепокоєння серед волинян. Про такі ж наміри повідомили й низка інших волинських хлібопеків. З огляду на це, головою Волинської ОДА Григорієм Пустовітом було дане доручення відповідним органам перевірити правомірність зростання цін.

“Обґрунтованих економічних підстав для зростання ціни на соціальний хліб немає. Навпаки - в області створені умови для хлібопеків, які дозволяють мати рентабельне виробництво. Однак, окремі з них минулоріч або значно скоротили випікання доступних сортів хліба, або взагалі припинили, як то ТОВ “Ковельський хлібокомбінат”, що негативно впливає на соціально незахищених громадян”,- повідомив на нараді в.о. голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Сергій Луговий.

“Такі дії - порушення законодавства, тому підприємствам надані рекомендації щодо відновлення випікання хліба простої рецептури”, - зауважив він. “А щодо ПАТ “Теремно Хліб”, то з керівництвом підприємства є порозуміння щодо повернення старої ціни. А однією з умов цього є закупівля борошна в Аграрного фонду”,- продовжив Сергій Луговий. Це підтвердив і голова правління вищеназваного підприємства Андрій Тищенко. За його словами, наразі тривають внутрішні консультації щодо зниження оптово-відпускних цін на соціальні сорти хліба, однак остаточного рішення не прийнято.

Водночас голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив, що великі й потужні підприємства мали б бути партнерами для своїх споживачів, тим більше, що продукція користується стабільним попитом серед волинян. Та й, за словами голови облдержадміністрації, влада завжди йшла назустріч місцевим виробникам, зокрема і ПАТ “Теремно Хліб”. І наголосив: “Незважаючи, що основна ціль будь-якого бізнесу - це отримання прибутку, не можна забувати про людей».

Для утримання цін на хліб між органами виконавчої влади області, виробниками хлібобулочних виробів і закладами мережевої торгівлі найближчим часом буде підписано Меморандум порозуміння. з текстом документа ознайомилися учасники наради.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ