Волинь: аграрний фонд готовий у повному обсязі забезпечити потребу хлібопеків області для виробництва хліба масового вжитку

Волинь: аграрний фонд готовий у повному обсязі забезпечити потребу хлібопеків області для виробництва хліба масового вжитку

28.03.14 16:08 0 669
Регіональне відділення Аграрного фонду готове у повному обсязі забезпечити потребу хлібопеків області для виробництва соціальних сортів хліба, - констатувала директор відділення Олеся Гожик в ході наради голови Волинської облдержадміністрації Григорія Пустовіта з керівниками хлібопекарських, зернопереробних та торгівельних підприємств щодо стабілізації ситуації на ринку хліба і хлібобулочних виробів.

За її словами, обсяги затверджені у Мінагрополітиці і для Волині становлять 1353 тонни щомісяця: пшеничного борошна – 1655 т, житнього – 298 т.

Вона доповіла голові облдержадміністрації, що на укладено вісім тристоронніх договорів між Аграрним фондом, ОДА та хлібопеками на 1611 т щомісячно. Наразі Аграрний фонд реалізує борошно за ціною ще на травень 2012 року. Зокрема: борошно вищого ґатунку – 2896 грн, першого – 2711 грн, другого - 2381 грн та житнього – 2279 грн.

До слова, комерційна ж ціна пшеничного борошна вищого та першого ґатунків в області становить 3300 та 3100 гривень за тонну відповідно.

З початку цього року Аграрним фондом в області реалізовано 142 т борошна.

«З метою регулювання цінових коливань на споживчому ринку хліба Аграрний фонд продовжує виконувати функцію державного оператора із забезпечення хлібопекарських підприємств борошном для виробництва соціальних сортів хліба», - наголосила Олеся Гожик.

Отож, місцевим виробникам вчергове запропоновано купувати борошно Аграрного фонду, яке є на 14% дешевшим, ніж комерційне. Якби підприємці прислухались до рекомендацій облдержадміністрації, тоді можливо і не було б підвищення оптово-відпускної вартості на хліб масового вжитку, як це зробили ПАТ «Теремно Хліб» з 7 березня ц.р. На сьогоднішній нараді керівник товариства Андрій Тищенко запевнив керівництво області, що «Теремно Хліб» готове переглянути своє рішення на користь соціально незахищених верств населення.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ