Волинь: хлібопеки області мають працювати прозоро та згідно Закону, - Григорій Пустовіт

Волинь: хлібопеки області мають працювати прозоро та згідно Закону, - Григорій Пустовіт

28.03.14 13:48 0 609
Хлібопеки області мають працювати прозоро та згідно Закону. На цьому наголосив голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт в ході наради з керівниками хлібопекарських, зернопереробних та торгівельних підприємств щодо стабілізації ситуації на ринку хліба і хлібобулочних виробів.

Хлібопекарською діяльністю на Волині займаються понад 40 юридичних та близько 60 фізичних осіб - суб’єктів господарювання.

Як доповіла заступник начальника головного управління Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк, до державної казни торік хлібопекарські підприємства краю перерахували 13,5 млн грн, а до місцевих – 9,1 млн грн. Вона констатувала, що їх доходи зменшилися на 6,8% і, відповідно бюджет усіх рівнів недоотримано 800 тис. грн.

Інна Степанюк підкреслила, що виробники хліба загалом працюють в рамках чинного законодавства, однак, залишаються невирішеними питання легалізації зайнятості та офіційної заробітної плати на невеликих підприємствах. За її словами, після проведеної податківцями перевірки, виявлено порушення, за які підприємства сплатили понад 3 млн грн податків від доходів фізичних осіб.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав доручення керівництву ГУ Міндоходів в області вчергове проаналізувати ситуацію і на початку травня доповісти йому особисто про кількість легалізованих працівників.

«Необхідно зрозуміти, чому на одній пекарні працює десять працівників, а на іншій з цими функціями справляється лише один? Легалізація працівників повинна стосуватись усіх без виключення роботодавців», - резюмував Григорій Пустовіт.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ