Луцьк: мистецький проект «Stabat Mater» присвячений матерям Небесної Cотні

Луцьк: мистецький проект «Stabat Mater» присвячений матерям Небесної Cотні

28.03.14 08:33 0 718
30 березня о 15.00 у Палаці культури міста Луцька відбудеться благодійний захід, присвячений матерям Небесної Cотні.

З ініціативи управління культури Луцької міської ради, Луцького педагогічного коледжу та Луцької музичної школи № 2 буде презентовано мистецький проект «Stabat Mater». У виконанні жіночого хору «Gloria» педагогічного коледжу та камерного оркестру «Con moto» музичної школи №2 прозвучить одна з найвідоміших у світі кантат «Stabat Mater» італійського композитора початку XVIII століття – Джованні Баттіста Перголезі.

Зібрані під час заходу кошти будуть передані сім’ям загиблих Героїв Майдану.

Саме у ці дні минає 40 днів від тих трагічних подій, коли у Києві в бою за Україну та її кращу долю полягли Герої Майдану. Через високе вічне мистецтво оспівуватимуться ці сумні, але доленосні події, у славу Небесної Сотні.

«Stabat Mater» – хорова композиція про скорботу Божої Матері біля підніжжя Хреста на текст розповсюдженого у середньовіччі вірша, якого приписують францисканському ченцю Якопоне да Тоді. Розпочинається вірш словами «Stabat Mater dolorosa» («Мати зажурена стояла»).

«Stabat Mater» - твір, що складається з 13 частин, витриманий у стилі lamento – жалоби, скорботи. Однак крізь смуток «Stabat Mater» проглядають Світло і Надія.

Управління культури (723426)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Львові вшанували ...

КОМЕНТАРІ