Закарпатська область: рятувальники взяли участь у Круглому столі з питань взаємовідносин між бізнесом та Державними контролюючими та фіскальними органами

Закарпатська область: рятувальники взяли участь у Круглому столі з питань взаємовідносин між бізнесом та Державними контролюючими та фіскальними органами

28.03.14 08:37 0 644
Продовжується подальша співпраця між місцевими органами Федерації работодавців України у світлі вимог Уряду держави та нових підходів до здійснення наглядових функцій.

27 березня на базі ТОВ «Завод «Конвектор», що в обласному центрі, відбувся Круглий стіл за участю представників основних державних контролюючих і фіскальних органів, представників бізнесових структур міста Ужгорода та Ужгородського району. Взяли участь у даному заході й представники Управління ДСНС України у Закарпатській області на чолі з заступником начальника Управління з питань запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Андрієм Сікорою.

З вступним словом до присутніх звернувся голова Організації роботодавців міста Ужгорода Іван Ключевський. Він коротко ознайомив учасників з діяльністю Організації роботодавців та виказав сподівання, що дана зустріч буде мати вигляд конструктивного діалогу між промисловим бізнесом та контролюючими структурами, що в подальшому налагодить тісну співпрацю між ними на благо рідного Закарпаття та України в цілому.

За його словами, на даний момент, промисловці потерпають від великої кількості перевірок контролюючими та фіскальними органами, що зараз, в кризовий для країни період, є негативним явищем, адже витрати, які несуть підприємці від штрафних санкцій та обмеження і призупинення діяльності, можуть завдати удар не тільки бізнесовим структурам, а й державі, зменшуючи наповненість бюджету.

Тому, метою даної зустрічі є домовленість між «контролерами» та підприємцями щодо зменшення тиску на товаровиробників та проведення перевірок промислових підприємств виключно у правовому полі, що забезпечить більш стабільну та продуктивну роботу підприємств.

Про відносини між контролюючими органами та роботодавцями у сусідній Словаччині розповів присутнім виконавчий директор ТзОВ «Ядзакі Україна» Мілош Босак, який зауважив, що основна увага керівників за кордоном приділяється влаштуванню систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення та страхуванню майна підприємства і робітників. А це, є одним з ефективних шляхів зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій чи пожеж на виробництві.

За словами Андрія Сікори, на даний момент оперативно-рятувальна служба Закарпаття це державна структура яка має широкий спектр діяльності, зокрема: цивільний захист населення, запобігання та реагування на техногенні та пожежні ризики, контроль за станом пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на об’єктах області. Тому, порозуміння між роботодавцями та рятувальниками має бути на найвищому рівні та суто в рамках законності. Також, Андрій Сікора звернув увагу на той факт, що підприємцям треба займатись питаннями пожежної та техногенної безпеки постійно, із року в рік, а не відкладати питання, як то кажуть «у довгий ящик».

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові вшанували ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ