Закарпатець Петро Гаджа з Рахова поповнив Небесну сотню Майдану

Закарпатець Петро Гаджа з Рахова поповнив Небесну сотню Майдану

28.03.14 09:41 0 710
22 березня 2014 року відлетів журавлем у вічний вирій до Небесної Сотні уродженець Закарпатської Гуцульщини Петро Гаджа. На 48-му році життя перестало битися серце ще одного героя Майдану з 8-ї сотні із м. Рахів, де він народився 13 липня 1966 року.

Петро Гаджа проживав у Києві. Незважаючи на слабке здоров'я, був на Майдані з перших днів і здійснював нічне чергування. Під час подій біля Верховної Ради наковтався газу. Свій респіратор віддав молодшим товаришам. Як наслідок, у кінці лютого потрапив до лікарні. Майже місяць лікував бронхи та легені від газових опіків. За кілька днів до смерти залишив лікарню, збирався продовжити лікування в санаторії, але не судилося.

Без чоловіка залишилася дружина Марина, а без батька – 19-річний син Костянтин. Старенька мати Марія Миколаївна мешкає у селі під Полтавою. Вона виховала сина за власним прикладом, бо й сама активно створювала Майдан у своєму селі.

Поховали Петра Мироновича 25 березня 2014 року в Броварському районі. Прощалися – на Майдані Незалежності в Києві.

Закарпатська "Свобода" схиляє голову перед загиблим героєм Майдану – справжнім сином Українських Карпат, духовним нащадком Гуцульської республіки та Карпатської України, і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Друже Петре, там, на небесах, поруч із побратимами, світла пам'ять тобі у віках! Ти залишив на землі свого сина, він нам – за брата. Закарпаття пам'ятає, "Свобода" – не забуде!

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ