Патріарх Філарет: Наша сила, сила України – у єднанні

Патріарх Філарет: Наша сила, сила України – у єднанні

28.03.14 13:07 0 623
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликає українців припинити сварки і ворожнечу перед загрозою війни.

Про це йдеться у зверненні патріарха Київського і всієї Руси-України з приводу загрози вторгнення російських військ.

«Російська Федерація не лише окупувала та незаконно приєднала до себе Крим – останніми днями все частіше надходять повідомлення про концентрацію військ Росії біля українських кордонів, від Брянської області на півночі до Ростовської на півдні, а також у сепаратистських регіонах – у Криму та Придністров’ї», – зазначив Філарет.

«Ворог вже напав на нашу державу, окупував частину української землі. По суті без оголошення війни керівництво Росії вже розпочало війну проти України», – констатує він.

«Але зараз від кожного з нас залежить: або кремлівська агресія проти України на цьому буде зупинена, – або влада Росії розгорне повномасштабну війну з українським народом», – наголошує патріарх.

За словами Філарета, «зупинити кремлівські плани може не стільки зброя чи зовнішня допомога, скільки, найперше, сила духу і наша єдність».

«Якщо ми, громадяни України, належачи до різних націй, конфесій, політичних рухів, будемо єдиними як народ, якщо як один станемо на захист української державності, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності – ворожі плани не здійсняться», – переконаний він.

Тому Філарет закликає: «Припиніть сварки і ворожнечу, відкладіть незгоду і особисті інтереси, не поширюйте панічних настроїв та не піддавайтеся паніці. Майбутнє єдиної Україні, нашого рідного і спільного дому, зараз важливіше, ніж будь-які питання, які розділяють нас».

За його словами, якщо ми зараз заради перемоги України не відкладемо руйнівні суперечки, «завтра на кремлівських штиках і танках на нашу землю може прийти страшна біда війни, окупації, репресій – тоді нинішні непорозуміння так чи інакше перестануть бути важливими».

Крім того, Філарет попередив кремлівське керівництво і їхніх поплічників:

«Якщо ви, під будь-яким приводом, дасте наказ вашим озброєним силам знову перейти кордони України – не важливо, у формі чи без неї, адже Бог знає правду – вся кров, пролита на українській землі, всі страждання нашого народу від війни впадуть незмивним позором і прокляттям на ваші голови, як невинна кров Авеля впала на його брата Каїна».

«Пам’ятайте про гнів Божий проти беззаконня і справедливий суд Його, якого ніхто не уникне», – наголосив керівник УПЦ КП.

«Те саме стосується і зрадників українського народу – сепаратистів, які, як Іуда Іскаріот, шукають, щоб вигідно для себе зрадити рідну державу, дорожче продавши її супротивнику. Гнів Божий прийде і на таких», – наголосив Філарет.

«Наша сила, сила України – у єднанні», – нагадав він і запевнив, що «на боці українського народу – правда і Бог, бо ми не бажаємо нікому зла, а лише хочемо мирно і у дружбі з сусідами жити у своєму власному домі», пише «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ювентус готовий ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ