ZIK – у десятці телеканалів, що мають найбільшу довіру українців, – масштабне соцопитування

ZIK – у десятці телеканалів, що мають найбільшу довіру українців, – масштабне соцопитування

28.03.14 12:21 0 697
Телеканал ZIK потрапив у першу десятку ТВ-медіа, що мають найбільшу довіру та популярність в Україні. Такими є результати масштабного опитування, яке спільно провели чотири найвідоміші та найавторитетніші вітчизняні компанії соціологічних досліджень – Центр соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», Київський міжнародний інститут соціології, соціальна група «Рейтинг» і Центр Разумкова.

Зокрема, потужні соціологічні компанії разом уперше після завершення гострої фази Майдану та оголошення дочасних президентських виборів склали рейтинг українських політиків, кандидатів у президенти і політичних сил. Для цього провели велике опитування у межах всієї країни. В його рамках окремо був сформований і перелік телеканалів, що мають найбільшу довіру, популярність, а відтак і вплив на українського глядача. Адже, як показали події останніх місяців, інформація, її подання різними медіа відіграє величезну роль у розвитку важливих подій і формуванні суспільної думки.

На поставлене запитання: «Скажіть, які телеканали ви зазвичай дивитесь?», учасники опитування назвали телеканал ZIK у першій десятці по Україні. А очолили рейтинг відомі загальноукраїнські телеканали. На першому місці – «1+1», далі – «Інтер» і «5 канал».

Останні показники і тенденції справді засвідчують: ZIK стабільно нарощує аудиторію по всій країні. Показово, що за минулі півроку втричі зросла кількість глядачів телеканалу ZIK у Києві. Зокрема, у лютому, за даними компанії Nielsen, що проводить головне телевізійне дослідження країни, ZIK потрапив у ТОП-10 найпопулярніших каналів на території столиці. Так, частка глядачів у прайм-таймі із 21:00 до 24:00 сягнула рекордної для телеканалу позначки у Києві – 4,6% за цільовою аудиторією 18+ (ч/ж).

«Ці дані свідчать про довіру глядачів до нас. Відтак ми не маємо права підвести свою аудиторію і зупинитися у розвитку», – зауважив генеральний директор медіа-холдингу ZIK Дмитро Добродомов.

Зростання популярності телеканалу у столиці та, як показують останні дослідження, загалом по Україні керівництво ZIKу пояснює коротко – позицією медіа, яке від початку свого існування, а це майже чотири роки, дотримується принципів чесної, об’єктивної і незалежної журналістики. Окрім того, ZIK постійно працює над розвитком програмної сітки телеканалу, збільшує кількість авторських проектів власного виробництва, основу яких становлять журналістські розслідування.

Як уже повідомляли, серед головних весняних подій для телеканалу ZIK – відкриття телевізійної студії у Києві вже у квітні. Як розповів Дмитро Добродомов, це дасть можливість запустити в ефір цілу лінійку нових унікальних програм у жанрі журналістських розслідувань, ток-шоу незвичного для українського телебачення формату.

Також власна студія у столиці дасть змогу залучати більше авторитетних експертів, політиків і діячів до прямих ефірів уже добре відомих та популярних проектів ZIKу – програми журналістських розслідувань «Народний контроль» і політичного ток-шоу «Прямим текстом» із Остапом Дроздовим.

Окрім того, медіа-холдинг ZIK постійно працює над розширенням доступу глядачів до телеканалу як по всій країні, так і в Києві зокрема.

За словами директора із регіонального розвитку телеканалу ZIK Віталія Чичканя, супутникове мовлення телеканалу ZIK охоплює 100% території України. Трансляції телеканалу в країні здійснюють найвідоміші провайдери кабельного телебачення, відтак покриття досягає майже 50% глядацької аудиторії всієї країни. Телеканал є у базових пакетах «Волі», «Ланету», «Тріолану». Загалом ZIK транслюють понад 80 операторів кабельного телебачення. На 80% абонентів кабельного телебачення у Києві мають змогу дивитися ZIK у своїх мережах.

Із липня 2013 року телеканал ZIK включено в усі пакети найбільших провайдерів супутникового телебачення України Viasat та X-tra TV. Також ZIK можна постійно дивитись у мережі провайдерів інтернет-телебачення IPTV та ОТТ. Присутній телеканал в онлайн-трансляціях понад 50 інтернет-ресурсів. По всій Україні ZIK транслюють на супутнику AMOS-2 4W.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному міліціонери ...
Наступна новина: 137 студентів з Криму ...

КОМЕНТАРІ