За рік через отруєне повітря помирає 7 млн людей, – ВООЗ

За рік через отруєне повітря помирає 7 млн людей, – ВООЗ

28.03.14 12:44 0 662
Забруднення повітря на є найбільшою в світі загрозою здоров’ю людини. Лідерами із забруднення атмосфери експерти називають Індію та Китай.

Про це йдеться у доповіді, опублікованій на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Згідно з новими дослідженнями, у 2012 році від хворіб, викликаних отруєним повітрям, загинули 7 млн осіб. Найбільший відсоток летальних наслідків зафіксовано в бідних країнах, Південно-Східній Азії та західній частині Тихоокеанського регіону.

За даними ВООЗ у 2012 році в цих частинах світу 3,3 млн смертей були пов’язані з забрудненням повітря у приміщеннях, ще 2,6 млн – з брудним повітрям на вулиці.

Лідерами із забруднення атмосфери в доповіді названі Індія та Китай. Так, у січні цього року концентрація шкідливих часток у повітрі над китайською столицею, за даними посольства США, у якийсь момент у 25 разів перевищила норму.

Втім, більшість смертей стається через погану якість повітря в приміщеннях, вважають експерти. За оцінками ВООЗ, у 2012 році це стало причиною 4,3 млн смертей. Це пов’язують з тим, що, за існуючими оцінками, 2,9 млрд людей на планеті живуть у будинках, що опалюються в основному за допомогою дерева і вугілля.

В організації зазначають, що ці цифри більше ніж удвічі перевищують попередні оцінки і слугують підтвердженням того, що «забруднення повітря на даний час є основним ризиком для здоров’я, який пов’язаний зі станом навколишнього середовища».

Забруднення повітря стає причиною різного роду захворювань. Найчастіше це серцево-судинні хвороби і хвороби легенів. Так, 40% люди помирають від ішемічної хвороби серця, ще 40% – від інсульту. Потім йдуть хронічна хвороба легенів – 11%, рак легенів – 6%, дитячі гострі інфекції нижніх дихальних шляхів – 3%.

До найважливіших джерел забруднення атмосферного повітря відносяться автотранспортні засоби, невеликі промислові підприємства та інші галузі виробництва, теплові електростанції, що працюють на вугіллі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ласкаво просимо до Луцька!
Наступна новина: "Закликаємо ...

КОМЕНТАРІ