В Івано-Франківській області старшокласники Черніївської ЗОШ побували в гостях у рятувальників

В Івано-Франківській області старшокласники Черніївської ЗОШ побували в гостях у рятувальників

28.03.14 10:04 0 788
Цікаво і пізнавально провести канікули вирішили старшокласники Черніївської ЗОШ Івано-Франківської міськради. 25 березня вони завітати в гості до рятувальників, побувавши на виставці-музеї пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС в області. Під час цього візиту учні мали можливість оглянути унікальні експонати виставки, такі, наприклад, як кінно-бочковий хід, що був на озброєнні у пожежних Станіславова до 1924-го року, а також її оберіг та гордість – скульптуру святого Флоріана, котрий ще в добу пізнього середньовіччя був покровителем пожежників.

Також старшокласники ознайомилися з історією створення професійної пожежної служби на Прикарпатті. Особливе зацікавлення викликала діорама про ліквідацію пожежі-катастрофи, яка сталася 1978 року на станції Тарновиця, що поблизу міста Надвірна та діорама «Квартира до і після пожежі», що наглядно демонструє, якою нищівною та невблаганною може бути сила вогню.

В ході зустрічі учням нагадали про дотримання правил безпеки життєдіяльності у побуті та під час відпочинку, особливо під час весняних канікул, а також продемонстрували, як правильно користуватися вогнегасником.

Цікавим моментом екскурсії став показ пожежної техніки, яка перебуває на озброєнні державної пожежно-рятувальної частини №1 міста Івано-Франківська.

Як зізнаються самі учні, ця екскурсія, окрім пізнавального значення, потрібна їм і практично, адже вони готуються взяти участь у цьогорічному фестивалі Дружин юних пожежників, тож сподіваються, що все почуте і побачене дозволить їм гідно підготуватися до конкурсу.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Луцьк: у музичній школі №1 ...

КОМЕНТАРІ