У Львівській області призваних під час часткової мобілізації громадян пропонують прирівняти до військовослужбовців контрактної служби, – проект закону

У Львівській області призваних під час часткової мобілізації громадян пропонують прирівняти до військовослужбовців контрактної служби, – проект закону

28.03.14 13:55 0 696
Проект законодавчих змін щодо забезпечення часткової мобілізації населення відпрацював Генеральний штаб Збройних Сил України. Зміни пропонується розглянути на засіданні Верховної Ради України невідкладно. Про це повідомив начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Аскаров.

Пропозиції розроблено за підсумками вивчення проблемних питань, які виникали під час проведення часткової мобілізації. Також запитань і побажань військовозобов’язаних і добровольців, які призиваються на військову службу під час мобілізації.

У новому законопроекті передбачено, що військова служба за призовом під час мобілізації визначена, як новий окремий вид служби. Це дозволить виплачувати мобілізованим громадянам кошти на рівні військовослужбовців контрактної служби, а не на рівні військовослужбовців строкової служби, як передбачалося раніше.

Визначено коефіцієнти збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям в особливий період за виконання окремих завдань, зокрема за знищення техніки противника, а також розміри виплати додаткової винагороди від 1 до 5 мінімальних заробітних плат (від 1200 до 6000 грн.).

Час перебування на військовій службі громадян України, які призвані в ході мобілізації, зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби. За всіма громадянами, які будуть призвані під час мобілізації на військову службу, гарантовано зберігаються місце роботи, посада, середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності. Одночасно, вони отримують грошове забезпечення як військовослужбовці.

Також, громадянам, які були призвані на військову службу під час мобілізації, нараховується одноразова грошова допомога, яка буде виплачуватися у день демобілізації.

Врегульовано питання щодо збереження права на підприємницьку діяльність для приватних підприємців, під час їхнього призову на військову службу у ході мобілізації. Не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Офіцерам запасу, які призвані під час мобілізації розмір пенсії не зменшується, а під час демобілізації пенсія буде збільшена з урахуванням нових посад, військових звань та додаткової вислуги років.

Окрім того, до 50 років збільшений граничний вік перебування в запасі рядового, сержантського та старшинського складу), а молодшим офіцерам – до 55 років. Це дозволяє виконати конституційний обов’язок щодо захисту Батьківщини добровольцям. У першу чергу тим, які мають досвід участі у бойових діях, миротворчих операціях та здатні надати вагому допомогу військовим частинам в якості інструкторів. Крім того, збільшений граничний вік перебування у запасі військовозобов’язаним-жінкам – до 50 років. Добровольцям надана можливість звертатися до найближчого військового комісаріату та бути направленими до тієї військової частини, де вони бажають проходити службу.

Інформує Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уже троє тернополян ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ