Львівщина може стати пілотним регіоном із впровадження дерегуляції в галузі економіки

Львівщина може стати пілотним регіоном із впровадження дерегуляції в галузі економіки

28.03.14 13:24 0 727
Львівщина може стати пілотним регіоном із впровадження дерегуляторної політики в галузі економіки та публічного адміністрування. Про це сказав у своєму виступі міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремета на зустрічі із головою Львівської облдержадміністрації Іриною Сех та представниками економічного блоку області.

Міністр озвучив формулу успіху для української економіки. За його словами, насамперед потрібно «зняти корупцію» та впровадити дерегуляцію. Для реалізації першого пункту Кабмін напрацював закон про державні закупівлі. Аби українська економіка могла «вигравати» глобальну конкуренцію, необхідно мінімізувати регуляторні механізми. Також важливою складовою економічного розвитку країни Павло Шеремета назвав «здешевлення ведення бізнесу».

«Ми не створюємо економічного розвитку, економічний розвиток створюють люди «за вікном», тобто приватний сектор. Наше завдання їм допомагати. Ми повинні дерегулювати та децентралізувати державне управління, тоді ведення бізнесу в Україні стане легшим», – наголосив міністр економічного розвитку та торгівлі.

Водночас Павло Шеремета зазначив, що саме Львівщина могла б стати пілотним регіоном для впровадження такої політики.

Своєю чергою голова ОДА Ірина Сех запевнила, що спеціалісти саме працюють над стратегією розвитку Львівщини і готові взяти участь у цьому пілотному проекті.

«Ми повинні швидко вчитись і розвиватись з новою економікою в новій країні», – сказала Ірина Сех.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ