У підрозділах міліції Львівщини триває переатестація працівників

У підрозділах міліції Львівщини триває переатестація працівників

28.03.14 09:35 0 703
У підрозділах ГУ МВС України у Львівській області триває переатестація працівників колишнього спецпідрозділу «Беркут» та співробітників ДАІ.

Про це, 27 березня, повідомив під час засідання круглого столу у прес-центрі Львівської обласної державної телерадіокомпанії начальник штабу Головного управління ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун.

Юрій Гладун також наголосив на тому, що «міліція у Львові все таки є і вона почала працювати».

«Міліція у Львові є і вона вже почала працювати, однак поки що не так ефективно, як хотілося б. Для прикладу зазначу ніби-то про таку дрібницю, як форменний одяг: під час подій у «Ніч Гніву» частину форменого одягу міліціонерів було знищено і деякі працівники міліції навіть не мають форми, щоб одягнути, не кажучи про інші речі, які були знищенні в райвідділах міліції», - відмітив Юрій Гладун.

Він також акцентував на необхідності відновлення довіри до працівників міліції та здатності правоохоронних органів забезпечити в повній мірі захист громадян.

«Поки що громадські організації спільно з працівниками міліції здійснюють охорону громадського порядку. Але спілкуючись з громадянами в колективах, я бачу в громадян острах, що міліція ще не може захистити їх в повноцінній мірі і це є одне з найпроблемніших питань на мій погляд. Слід формувати нову міліції, а це і призначення нового керівника, нового керівництва управління, райвідділів і зміна свідомості самих працівників міліції, що вони служать не якомусь уряду, не конкретній політичній партії, а служать громадянам», - зазначив Юрій Гладун.

Щодо працівників спецпідрозділу «Беркут» Юрій Гладун повідомив, що форма «беркуту» вже не використовується, є звичайна форма працівників міліції.

«Частина працівників спецпідрозділу «Беркут», які пройшли переатестацію, вже виходять на патрулювання спільно з працівниками ДАІ. Можливо, львів‘яни вже зауважили спільні пости де є працівники ДАІ у формі, а з ними працівники колишнього спецпідрозділу у звичайній формі але вже з автоматичною зброєю», - зазначив Юрій Гладун.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ