Правоохоронцям Львівщини повернуто третину вогнепальної зброї, яка була викрадена з підрозділів міліції

Правоохоронцям Львівщини повернуто третину вогнепальної зброї, яка була викрадена з підрозділів міліції

28.03.14 16:01 0 659
Правоохоронцям Львівщини вже повернуто третину вогнепальної зброї, яка була викрадена з підрозділів міліції Львова під час подій в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Після проведеної інвентаризації встановлено, що бракує ще 617 одиниць табельної вогнепальної зброї.

Про це 27 березня, повідомив під час засідання круглого столу у прес-центрі Львівської обласної державної телерадіокомпанії начальник штабу Головного управління ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун.

«Проведеною інвентаризацією встановлено, що було втрачено 935 одиниць табельної вогнепальної зброї, на даний час, після повернення зброї громадянами, бракує 617 одиниць. Це все табельна вогнепальна зброя, яка знаходилась на озброєнні в 5 райвідділах міста та Львівському міському управлінні міліції. З них 80% - пістолети «Макарова», - розповів Юрій Гладун.

Він зазначив, що під час проведення місячника добровільної здачі зброї та з початку проведення операції «Зброя та вибухівка» було повернуто частину викраденої зброї, однак, більша частина повернулася, коли правоохоронці почали проводити санкціоновані обшуки.

«Багато громадян почали підкидати зброю, ми маємо випадок коли анонімно підкинули 54 пістолети «Макарова», автомати Калашникова. В першу чергу це зумовлено тим, що ми почали проводити обшуки і виявляти вогнепальну зброю під час них. І люди, які можливо випадково під час тих подій зброю забрали, усвідомили, що за це передбачено кримінальну відповідальність», - відмітив Юрій Гладун.

Він повідомив про факт, коли «львівська» зброя з‘явилася в Києві: «Один пістолет із Галицького райвідділу був залишений в Борисполі під час масової бійки. Після перевірки було встановлено, що зброя саме зі Львова».

Також Юрій Гладун припускає, що «певна частина людей через події у Криму не поспішає здавати зброю».

«Важко сказати де вона зараз може бути. Я думаю, що частина зброї знаходиться у людей які через події в Криму, з певних причин не хочуть її здавати. Якщо б стабілізувалась ситуація ззовні я думаю, що нам би повернули більше зброї», - зазначив Юрій Гладун.

Разом з тим, за його словами, слідчі Львівського міського управління розслідують кримінальне провадження і вже є особи, які підозрюються у викраденні зброї.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: КХЛ. Барис здолав Салават ...

КОМЕНТАРІ