Сидір Кізін зустрівся з майбутньою інтелектуальною елітою України

Сидір Кізін зустрівся з майбутньою інтелектуальною елітою України

28.03.14 13:48 0 701
Учасники IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської та іспанської мов, що проходить у Житомирі, 27 березня завітали до одного з найкращих навчальних закладів міста – ліцею № 25 ім. М.О.Щорса. Привітати інтелектуальну молодь прийшли представники влади – голова облдержадміністрації Сидір Кізін, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

Присутніх учасників змагань – представників Полтавщини, Волинської області, м. Севастополя – та житомирських ліцеїстів очільник області Сидір Кізін привітав англійською мовою, а українською сказав: «Зараз перед нашою країною стоять серйозні завдання. З одного боку, нам загрожує агресія, з іншого – нам всім потрібно об’єднатися, змінити країну. Ми маємо різко відмовитися від минулої практики, змінити кадрову політику і швидкими темпами наблизити Україну до світу».

На думку очільника області, Україна робить вибір не між Сходом чи Заходом. Насправді зараз потрібно вирішити або бути далі залежною, напівколоніальною країною, або стати повноправним членом світового співтовариства. «Я впевнений, що ми робимо правильний вибір, і це буде з вашою допомогою», - заявив голова облдержадміністрації.

Обдарованій молоді Сидір Кізін побажав гарно закінчити навчання і поступити в обрані навчальні заклади - не тільки українські, але й західні: «Я впевнений, що бачу перед собою майбутніх випускників Кембріджа, Оксфорда, інших світових університетів».

Всі учасники зустрічі ознайомились з історією Житомирщини, переглянувши відеофільм, присвячений новій книзі відомого житомирського краєзнавця Георгія Мокрицького «Танго з минулим». У ній представлені 40 біографій, сотні видатних, але невідомих широкому загалу імен, життя або коріння яких пов’язано з Житомирщиною. За словами директора ліцею, заслуженого учителя України Галини Пономарьової, якщо невелика часточка України, якою є Житомирщина, виховала так багато видатних особистостей, потрібно плекати цей світ, берегти імунітет і самобутність української нації. Україна – країна надзвичайно творчих, здібних людей, які долучаються до творення держави.

Довідково. Участь у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської та іспанської мов беруть 165 учасників з усіх 28 регіонів України. Житомирщину представляють 4 учні з м. Житомира та 1 учень з Коростишівського району. Автономну Республіку Крим на олімпіаді представляє один учень, м. Севастополь – дві учениці, які пов’язують своє майбутнє з навчанням у вищих навчальних закладах України.

Олімпіада проходить на базі обласного педагогічного ліцею, де учасникам створені належні умови для проживання та харчування.

В обласних олімпіадах з 22 предметів у цьому році взяли участь більше двох тисяч школярів. 61 учень представляє область у всеукраїнських етапах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Уже троє тернополян ...

КОМЕНТАРІ