Управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області надає роз’яснення стосовно увільнення від роботи державних службовців (посадових осіб місцевого самоврядування) призваних на навчальні військові збори

Управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області надає роз’яснення стосовно увільнення від роботи державних службовців (посадових осіб місцевого самоврядування) призваних на навчальні військові збори

28.03.14 14:26 0 756
В зв’язку з непростою ситуацією в нашій країні Міноборони доручено організувати і провести навчальні збори з військовозобов’язаними у необхідних обсягах у час і строки, визначені Генеральним штабом Збройних Сил України відповідно до Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України».

Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 1992 року здійснює правове регулювання відносин між державою

і громадянами України у зв\'язку з виконанням ними конституційного обов\'язку щодо захисту Вітчизни.

Військовозобов’язані, яким надійшла повістка для прибуття для призову на збори, зобов’язані прибути до пункту у строк, зазначений у повістці.

Керівники установ, незалежно від підпорядкування, на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття військовозобов’язаних до пунктів збору.

За призваним на збори військовозобов’язаним державним службовцем (посадовою особою місцевого самоврядування) на весь період зборів, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються за місцем роботи незалежно від підпорядкування місце роботи, займана посада, середня заробітна плата.

Отримавши від працівника повістку, необхідно видати наказ (розпорядження) про

увільнення його від роботи на час проходження навчальних військових зборів. У табелі обліку використання робочого часу про відсутність, пов’язану з проходженням військових зборів, позначають літерним кодом «ІН» (цифровий код – 22).

Якщо державного службовця (посадову особу місцевого самоврядування) викликали на збори зі щорічної або додаткової відпустки, то її потрібно буде продовжити після закінчення зборів або перенести на інший строк та зазначити про це в наказі (розпорядженні) про звільнення працівника від роботи на час навчальних військових зборів.

Звільнення працівника, який перебуває на зборах, можливе лише у випадку ліквідації установи або якщо він завчасно подав заяву про звільнення, наприклад, за власним бажанням, за угодою сторін.

Виплачують заробітну плату за відпрацьований час до дня припинення роботи у зв’язку з від’їздом на збори, а також середню заробітну плату за перші півмісяця зборів. За решту часу перебування на зборах виплату заробітної плати проводять у звичайні установлені строки в установі, де працює військовозобов’язаний.

Виплата середньої заробітної плати військовозобов’язаним за весь період зборів проводиться установами з наступним відшкодуванням цих витрат військовими комісаріатами за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на утримання Міністерства оборони та інших центральних органів виконавчої влади, які здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Після повернення в установу державний службовець (посадова особа місцевого самоврядування) подає військовий квиток до кадрової служби для підтвердження участі у зборах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кримська криза ...
Наступна новина: Очільник закарпатської ...

КОМЕНТАРІ