В Чернігівській області прилуцькі рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в товарному парку цеху відвантаження готової продукції Гнідинського ГПЗ ПАТ "Укрнафта"

В Чернігівській області прилуцькі рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в товарному парку цеху відвантаження готової продукції Гнідинського ГПЗ ПАТ "Укрнафта"

28.03.14 12:31 0 658
27 березня з метою практичного відпрацювання спільних дій 5-го державного пожежно-рятувального загону У ДСНС України у Чернігівській області та обслуговуючого персоналу ГПЗ ПАТ «Укрнафта» проводились тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації можливих пожеж і надзвичайних подій на об’єктах нафтогазовидобувної промисловості.

За легендою, умовна пожежа - факельне горіння скрапленого газу виникла внаслідок порушення технологічного процесу, а саме розгерметизації фланцевого з’єднання ємності № 13. Виявивши загоряння, обслуговуючий персонал підприємства за номером "101" оперативно викликав пожежно-рятувальні підрозділи міста та сповістив дирекцію об’єкту.

Після оцінки обстановки був оголошений підвищений номер виклику та розпочато охолодження сусідніх ємностей з скрапленим газом, запірної арматури, підготовка до проведення порошкової атаки та захисту працюючого персоналу. Загалом на навчаннях були задіяні 6 одиниць основної та спеціальної пожежної техніки та 40 осіб пожежно-рятувальних підрозділів. З метою координації взаємодії залучених до гасіння пожежі підрозділів і служб об’єкту був створений штаб з ліквідації надзвичайної події.

Умовну пожежу в товарному парку цеху відвантаження готової продукції ліквідували.

Керівництво навчань зазначило, що особовий склад підпорядкованих підрозділів у взаємодії з обслуговуючим персоналом Гнідинцівського ГПЗ ПАТ «Укрнафта» поставлені завдання з ліквідації умовної пожежі відпрацювали в повному обсязі. Мета навчань досягнута. Рятувальники діяли оперативно та професійно.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі фортуна і ...
Наступна новина: Ласкаво просимо до Луцька!

КОМЕНТАРІ