У Рівненській області рятувальники спільно з представниками ЗМІ відвідали один з кращих бойових підрозділів місцевої пожежної команди

У Рівненській області рятувальники спільно з представниками ЗМІ відвідали один з кращих бойових підрозділів місцевої пожежної команди

28.03.14 09:29 0 614
27 березня співробітники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій спільно з журналістами обласних засобів масової інформації завітали в гості до колективу місцевої пожежної команди Новоукраїнської сільської ради, що у Рівненському районі. Метою дружнього візиту було ознайомлення журналістів з роботою «сільських вогнеборців» щодо захисту громади села від руйнівної сили вогню.

Присутні ознайомилися з матеріальною базою та побутовими умовами служби особового складу МПК, дізналися, як проходить чергування сільської пожежної дружини.

Варто зазначити, що у минулому році дана пожежна команда виїздила більше п’ятнадцяти разів на гасіння пожеж, а у 2012 році понад двадцять разів. Вогнеборці врятували людського майна на десятки тисяч гривень, і це найвищий показник серед усіх підрозділів МПК Рівненщини.

Як розповів голова Новоукраїнської сільської ради Микола Антончук: - «Місцева пожежна дружина обслуговує чотири населених пункти, які входять до складу сільради та цілий дачний масив, що розташовується неподалік, а це майже вісім тисяч мешканців. Крім того, Новоукраїнська пожежна автоцистерна при потребі виїздить на гасіння пожеж сусідніх Великожитинської та Шубківської сільських рад, а влітку забезпечує протипожежний захист лісових насаджень Костопільського лісгоспу».

«Значну допомогу в плані покращення теоретичних знань і практичних навичок колективу МПК постійно надає місцевий підрозділ Державної служби з НС. На навчально-спортивній базі 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт. Клевань молоді пожежні МПК разом із досвідченими колегами вчаться азам пожежно-рятувальної справи та вдосконалюють набуті знання» - зазначив начальник міськрайонного управління ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Бабак.

Як свідчить статистика, половина усіх пожеж, котрі минулого року виникали на території області, мали місце саме в сільській місцевості. Особливої гостроти проблема пожежної безпеки набуває у віддалених північних районах. Потрібно чимало часу, щоб пожежні автомобілі добралися туди від найближчого підрозділу ДСНС, який зазвичай знаходиться у районному центрі. За таких умов дуже важливим кроком у забезпеченні надійного захисту сільського населення від пожеж та надзвичайних подій є створення місцевих пожежних команд.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КХЛ дозволила Донбасу ...
Наступна новина: Сергій Надал бере участь у ...

КОМЕНТАРІ