На Тернопіллі в Кременці триває міжнародний науково-пізнавальний семінар

На Тернопіллі в Кременці триває міжнародний науково-пізнавальний семінар

28.03.14 10:14 0 678
З метою підвищення рівня базових знань та розвитку умінь, які необхідні для організації туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду; ознайомлення з провідним досвідом туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду; обмін досвідом щодо організації туристичної діяльності на природоохоронних територіях України, Франції та інших країн Європейського Союзу; посилення співпраці адміністрацій установ природно-заповідного фонду з туристичними організаціями;визначення подальших шляхів розвитку туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду в Кременці розпочав роботу міжнародний науково-пізнавальний семінар. В його роботі беруть участь працівники державних установ природно-заповідної справи та туризму різних рівнів, а також представники національних природних парків України.

За словами начальника управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Лесі Серетної, розвиток внутрішнього і в'їзного туризму є серед першочергових завдань туристично-рекреаційної галузі області. На Тернопільщині нараховується 542 пам’ятки природи - п’ята частина всіх пам’яток природи, що є в Україні. Центрами екологічного туризму області є Національні природні парки «Дністровський каньйон», «Кременецькі гори», з якими управління підтримує тісні партнерські зв’язки, а також заповідник «Медобори». З огляду на зазначений потенціал питання налагодження туристичної діяльності на територіях природо-заповідного фонду є серед пріоритетних в області.

Карст Тернопільської області має велике туристське, лікувальне, рекреаційне значення. Поєднання своєрідної природи області з унікальними карстовими формами приваблює багатьох туристів та охочих відпочити не тільки з області та України, а й з усіх країн світу. При створенні спеціалізованої інфраструктури на території області можливе функціонування туристсько-рекреаційного, лікувально-оздоровчого та краєзнавчо-пізнавального комплексів.

Керівник туристичної галузі краю привітала часників семінару і від імені голови області Олега Сиротюка. "Тернопільщина за наявним потенціалом для розвитку туризму має одні з найвищих показників серед регіонів. Наявність на території регіону унікальних природних пам’яток, які включені до національних природних парків «Кременецькі гори» і «Дністровський каньйон» і водночас є популярними туристичними об’єктами, ставить перед державними органами, місцевими громадами та бізнесом ряд актуальних завдань. З огляду на європейську перспективу України обмін досвідом щодо організації туристичної діяльності на природоохоронних територіях країн Європейського Союзу і України є дуже актуальним. Організація та інфраструктурне облаштування туристичних та екскурсійних маршрутів, створення туристично-інформаційних центрів є серед першочергових завдань для суб’єктів різних форм власності, які працюють у сфері туризму в області", - йшлося у вітальному слові.

Основною темою обговорення першого дня семінару було питання про сучасні основи сталого менеджменту організації туризму в національних природних парках.

В ході роботи семінару планується проведення презентацій, круглих столів, диспутів з тем, що стосуються розвитку туризму в Україні. Учасникам семінару запропоновано відвідати туристичні, еколого-туристичні маршрути «Божа гора», «Данилова гора»; участь у майстер-класах з виготовлення ляльки-мотанки, з писанкарства, з вишивки та з лозоплетіння.

До початку роботи семінару випущено фотоальманах «Духовна та культурна спадщина Кременецьких гір» та перший випуску щорічний еколого-пізнавальний краєзнавчий журнал «Край» національного природного парку «Кременецькі гори».

Міжнародний науково-пізнавальний семінар «Сучасні основи сталого менеджменту організації туризму в національних природних парках» триватиме до 28 березня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ