На Житомирщині правоохоронці продовжують вилучати зброю з незаконного обігу

На Житомирщині правоохоронці продовжують вилучати зброю з незаконного обігу

28.03.14 15:29 0 648
Виявлено 46 фактів незаконного поводження зі зброєю, 27 особам уже офіційно оголошено про підозру у вчиненні цих кримінальних правопорушень, у 26 випадках досудове розслідування закінчено та ще 11 проваджень з обвинувальними актами направлено на судовий розгляд.

Чергова подія трапилася в Ємільчинському районі Житомирщини. Серед білого дня 65-річний житель с. Камяногірки, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, заснув на зупинці громадського транспорту, а коли молодий односельчанин спробував його розбудити, безпричинно вистрелив у парубка з саморобної вогнепальної зброї. Чоловік поцілив у передпліччя, завдавши останньому тілесних ушкоджень.

Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події, вилучила у пенсіонера небезпечний предмет, який, за словами чоловіка, він знайшов деякий час тому і зберігав у власному домоволодінні, а час від часу й навіть носив із собою.

За фактом нанесення легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я постраждалого (ч.2 ст.125 Кримінального кодексу України) було відкрито кримінальне провадження. Вилучену зброю направили на експертне дослідження, висновком якого було засвідчено, що пристрій є атиповою гладкоствольною однозарядною вогнепальною зброєю калібру 13 мм. За таких обставин за незаконне поводження зі зброєю слідчі відкрили ще одне кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що на території Житомирщини тривають заходи, направлені на вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Міліція наполегливо звертається до громадян: якщо у вашому володінні знаходиться незареєстрована зброя, боєприпаси або вибухові речовини, не зволікайте зі здачею їх до органів внутрішніх справ.

Тим більше, що незабаром, з 1 квітня, в Україні стартує традиційний місячник добровільної здачі зброї. Тож, скористайтеся гарною нагодою позбутися небезпечних предметів. Своїми діями ви попередите можливі неприємності, а то й трагедію, а також уникнете суворої кримінальної відповідальності.

– Нині на Житомирщині виявлено 46 фактів незаконного поводження зі зброєю, 27 особам уже офіційно оголошено про підозру у вчиненні цих кримінальних правопорушень, у 26 випадках досудове розслідування закінчено та ще 11 проваджень з обвинувальними актами направлено на судовий розгляд, - коментує т.в.о. начальника Слідчого управління УМВС України в Житомирській області Юрій Резніченко.

Нагадаємо, що чинним Кримінальним кодексом України за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, виражене у носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуті вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської) без передбаченого законом дозволу, передбачено покарання у вигляді однозначного позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: XXVI Міжнародна ...

КОМЕНТАРІ