Майже третина українців отримуватиме субсидії – Яценюк

Майже третина українців отримуватиме субсидії – Яценюк

28.03.14 14:19 0 684
Влада за нинішніх обставин зобов’язана підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, але при цьому 30% населення отримуватимуть субсидії, заявляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Настав час говорити правду й робити складні та непопулярні речі. За шніх умов ми зобов’язані підвищити тарифи на енергоносії для населення», – сказав він, виступаючи в парламенті.

При цьому Яценюк нагадав, що на субсидії на оплату енергоносіїв отримують 1,4 мільйона українських сімей.

«Від ми вводимо найбільш амбітну програму підтримки малозабезпечених верств населення. Загальна кількість домогосподарств, яка потрапляє під нашу програму соцдопомоги, збільшується з 1,4 мільйона домогосподарств до 4 мільйонів домогосподарств. Ми покриваємо соціальною програмою допомоги 30% українського населення», – додав прем’єр.

За його словами, кожна малозабезпечена сім’я додатково отримуватиме на покриття своїх витрат на оплату житлокомпослуг до 500 гривень, відповідну постанову вже ухвалив уряд.

Яценюк звернув увагу на те, що ціни на енергоносії для населення України є одними з найнижчих у світі, зокрема порівняно з Росією, яка має значні запаси енергоресурсів.

При цьому прем’єр-міністр зауважив, що необхідність підвищення тарифів на газ для населення назріла вже давно, а бездіяльність попередньої влади з цього питання призвела до фактичного банкрутства НАК «Нафтогаз України» і переддефолтного стану країни. За словами Яценюка, зараз підвищення тарифів дозволить уникнути банкрутства країни і відновити енергетичний баланс України.

З 1 травня 2014 року заплановане збільшення ціни на природний газ для населення в середньому на 50%. Підвищення відбуватиметься у рамках графіка поетапного приведення цін на газ для населення і компаній теплокомуненерго (ТКЕ) до економічно обґрунтованого рівня до 2018 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обама сказав, що є ...
Наступна новина: Працівники органів ...

КОМЕНТАРІ