Кабмін вирішив поки що не оподатковувати доходи від вкладів

Кабмін вирішив поки що не оподатковувати доходи від вкладів

28.03.14 16:43 0 685
Кабінет міністрів України вирішив поки що утриматися від оподаткування доходів від депозитів. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У поточних умовах ввести оподаткування доходів від пасивних операцій у банківських установах означає, що це буде використано з тією метою, щоб казати, що забирали депозити. Тому ми вирішили цього року не запроваджувати оподаткування доходів із банківських вкладів», – заявив Яценюк.

Водночас, за його словами, уряд пропонує ввести прогресивну шкалу оподаткування доходів громадян. «Той, хто буде заробляти понад 300 тисяч гривень – буде платити податок у розмірі 20%. Той, хто буде заробляти більше ніж 500 тисяч гривень, буде платити податок 25%. Мова йде про оподаткування загалом у країні близько 300 тисяч громадян України, які володіють фінансовим ресурсом, що складає 60% від загальних активів України», – заявив Яценюк.

За словами голови уряду, 1,7% багатих українців мають заплатити податки, щоб 98% відчули, що в країні прийшов час соціальної справедливості.

Раніше прем’єр-міністр України пропонував оподатковувати доходи з депозитів, обсяг яких перевищує 50 тисяч гривень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Михайло Руденко: ...
Наступна новина: Рівне: допоможіть врятувати ...

КОМЕНТАРІ