Буковинська міліція спільно з прокуратурою викрили один із найбільших у Західній Україні конвертаційних центрів

Буковинська міліція спільно з прокуратурою викрили один із найбільших у Західній Україні конвертаційних центрів

29.03.14 10:37 0 645
Діяв центр протягом п’яти років і щомісяця там «відмивалося» щонайменше 100 мільйонів гривень.

Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області в ході проведення оперативно-розшукових заходів задокументовали злочинну діяльність жителів міста Чернівців. Протягом останніх п’яти років вони створили конвертаційний центр з метою обміну валютних цінностей в особливо великих розмірах, - повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

За даним фактом прокуратурою Чернівецької області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. Наразі триває слідство.

На підставі ухвал суду проведено санкціоновані обшуки за місцями розташування конвертаційного центру. Працівники УДСБЕЗ виявили та вилучили комп’ютерну техніку та сейф.

Коли сейф відкрили, в ньому виявили чорнову бухгалтерію та грошові кошти в сумі близько 8 мільйонів гривень в різних валютах.

Крім цього, в рамках досудового розслідування заплановано проведення ряду судово-бухгалтерських експертиз з метою відкриття кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Софія Ротару вирішила ...

КОМЕНТАРІ