Володимир Поліщук: "Ми повинні максимально об'єднати зусилля, адже зачасту саме від нас залежить відсоток скоєних неповнолітніми злочинів"

Володимир Поліщук: "Ми повинні максимально об'єднати зусилля, адже зачасту саме від нас залежить відсоток скоєних неповнолітніми злочинів"

29.03.14 18:18 0 890
Про це заступник начальника УМВС в області наголосив під час міжвідомчої семінар-наради, де обговорили координацію дій профільних управлінь та служб при проведенні індивідуальної роботи з дітьми, які засудженні до покарання, непов’язаного з позбавленням волі, та звільненими від відбуття покарання з випробувальним терміном. Особливу увагу присутні звернули на профілактику рецидивної злочинності.

Участь у засіданні взяли заступник начальника УМВС України в області Володимир Поліщук, працівники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей, заступник начальника УДПС України в області Юрій Безушкевич, співробітники кримінально-виконавчої інспекції, представники служби у справах дітей облдержадміністрації та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У вступному слові Юрій Безушкевич відзначив, що останніми роками на Волині спостерігається тенденція щодо зниження дитячої злочинності, а відповідно менше неповнолітніх перебуває на обліках кримінально-виконавчої інспекції та відбувають покарання у місцях позбавлення волі:

– в установах пенітенціарної системи утримується майже 900 неповнолітніх, тоді як у 2012 році їх кількість становила понад 1300, а у 90-ті роки – більше 3,5 тисяч. Це можна пояснити проведенням профілактичної роботи, внесенням змін до Кримінального процесуального кодексу. Але варто відзначити те, що на фоні загального зниження темпів дитячої злочинності зростає частка тяжких злочинів і становить майже 10 відсотків.

Найчастіше підлітки потрапляють у поле зору правоохоронців через крадіжки, хуліганства, правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, та злочини проти життя і здоров’я громадян.

Своєю чергою Володимир Поліщук відзначив, що основними чинниками, котрі штовхають дітей на протиправну діяльність, є незайнятість, відсутність цікавого та змістовного дозвілля, бездоглядність і відсутність належного контролю з боку батьків або осіб, котрі їх заміняють, вплив негативної компанії абощо. Зважаючи на це, полковник міліції звернувся із пропозицією щодо алгоритму дій профільних управлінь та служб, спрямованих на проведення насамперед профілактичної роботи:

– Ми повинні максимально об’єднати зусилля у цьому напрямку, адже зачасту саме від нас залежить відсоток скоєних неповнолітніми злочинів. Ми повинні інформувати їх про те, з якого віку і за які правопорушення наступає адміністративна та кримінальна відповідальність. Особливу увагу необхідно приділити тим дітям, котрі зростають без батьків або ж виховуються у неповних чи проблемних сім’ях. Необхідно залучати їх до участі у різноманітних спортивних секціях та гуртках, допомагати підліткам повірити в себе і реалізуватися за межами школи. Тож організація і проведення профілактичних, культурно-масових, спортивних та просвітницьких заходів із залученням представників інститутів громадянського суспільства із подільним висвітленням їх у засобах масової інформації – таким має бути пріоритет в нашій роботі.

Таким чином представники всіх установ виокремили проблемні питання і недоліки у взаємній співпраці та окреслили шляхи їх вирішення.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирські архітектори ...
Наступна новина: Тернопілля: влада області ...

КОМЕНТАРІ