У Волинській області героям Небесної сотні Василю Мойсею та Івану Тарасюку присвоїли звання "Почесний громадянин Ківерцівщини"

У Волинській області героям Небесної сотні Василю Мойсею та Івану Тарасюку присвоїли звання "Почесний громадянин Ківерцівщини"

29.03.14 12:26 0 782
28 березня 2014 року на сесії Ківерцівської районної ради депутати присвоїли звання "Почесний громадянин Ківерцівщини" загиблим активістам Майдану Василю Мойсею та Івану Тарасюку. Відповідний проєкт внесла на обговорення фракція ВО "Свобода". Підтримали цю пропозицію усі 32 депутати, які були в залі під час голосування.

На початку сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв. До депутатів звернувся перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик: "Так трапилося, що двоє героїв Небесної сотні родом з Ківерцівського району. Історія покаже, що ми зробили правильний вибір, ухваливши таке рішення напередодні сороковин. Впевнений, що депутати Ківерцівської райради належним чином вшанують чин героїв, які поклали свої життя на вівтар перемоги".

Василь Мойсей народився 23 березня 1992 року на Тернопільщині. Приїхав на Майдан у Київ разом із своїми побратимами в ніч з 18 на 19 лютого. А вже 20 лютого активіст загинув від кулі снайпера. Навчався в Університеті розвитку людини "Україна" у Луцьку на 4-му курсі. З 18 червня 2012 року був членом Ківерцівської міської організації ВО "Свобода".

Іван Тарасюк народився 28 січня 1993 року в селі Залісоче Ківерцівського району. Хлопець був єдиним сином у батьків. Активіста застрелили під час спроби повісити державний прапор на одному з об'єктів Майдану. Навчався в Луцькому медичному коледжі "Монада", потім служив в армії. Грав за футбольний клуб "Олика".

Після засідання сесії районної ради у Ківерцях, біля освяченого хреста героям Майдану на Волині відбулася панахида до сороковин з дня загибелі розстріляних борців за свободу і незалежність України.

Нагадаємо, що напередодні аналогічні рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин" загиблим бійцям Небесної сотні ухвалили Любешівська районна та Луцька міська ради.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Хмельниччині уряд ...
Наступна новина: Грозний: Ле Таллек каже, ...

КОМЕНТАРІ