В Закарпатській області піротехніки ДСНС вилучили 536 вибухонебезпечних предмети

В Закарпатській області піротехніки ДСНС вилучили 536 вибухонебезпечних предмети

29.03.14 10:25 0 637
Станом на 17:00 28 березня групою піротехнічних робіт АРЗ СП У ДСНС України у Закарпатській області виявлено та вилучено 536 одиниць мінометних мін калібру 82 мм., 45 мм, 1 гранату м-38 та 2 набої.

На даний момент знешкоджено 316 од. мінометних мін калібром 82 мм., 45 мм., які були виявлені протягом 26-28 березня у лісовому масиві смт Ясіня Рахівського району.

Впродовж 28 березня роботи по знищенню небезпечних знахідок триватимуть.

З огляду на такі факти, Управління ДСНС України у Закарпатській області нагадує, що при виявленні вибухонебезпечного предмету, до нього не можна навіть доторкатися – це дуже небезпечно. Категорично забороняється: брати їх в руки, наносити по ним будь-які удари, намагатися їх розібрати, переносити чи перекочувати з місця на місце, кидати в багаття чи розкладати його неподалік, збирати й здавати їх в якості металобрухту. Передусім, потрібно обгородити місцезнаходження ВНП й нікого до нього не допускати. Для цього організувати за допомогою місцевих жителів чергування до прибуття представників органів влади. Для облаштування огородження можна використати різноманітні матеріали, що знаходяться під рукою (жердини, палиці, мотузки, проволоку, шматки матеріалу, каміння, ґрунт й інші).

Негайно повідомити про небезпечну знахідку по телефону «101» рятувальну службу або органи влади чи міліцію.

Пам’ятайте, що небезпечні знахідки вилучаються та знешкоджуються в спеціально відведених місцях лише відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ