Медики Хмельниччини обговорили важливі питання

Медики Хмельниччини обговорили важливі питання

29.03.14 08:32 0 618
26 березня за участю начальників управлінь охорони здоров’я Хмельницької, Кам’янець-Подільської міських рад, головних лікарів центральних районних лікарень, центрів ПМСД, обласних та міських лікувально-профілактичних закладів, начальник СМСЧ № 4 м. Нетішин, головних лікарів санаторіїв, директорів медичних коледжів, училищ відбулась колегія Департаменту охорони здоров’я.

На колегії було розглянуто три питання порядку денного.

Першим завданням заслуховувалось питання про стан виконання завдань та заходів Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки. По цьому питанні доповідав головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру, головний позаштатний фтизіатр ДОЗ ОДА Сергій Василенко. У своєму виступі він зазначив, що в області продовжується реалізація завдань та заходів обласної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки.

Протягом 2013 р. в області реалізовувалася програма Глобального фонду по боротьбі з туберкульозом «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» під патронатом працівників обласного Товариства Червоного Хреста України.

Хворі протягом 2013 р. повною мірою забезпечувалися антимікобактеріальними препаратами, отриманими з державного бюджету та інших джерел фінансування, патогенетичними засобами (вітаміни, десенсибілізуючі, гепатопротектори, інші).

Щодо виконання заходів з попередження материнських втрат в області проінформував головний спеціаліст (акушер-гінеколог) відділу лікувально-профілактичної допомоги населенню ДОЗ ОДА Олександр Жилко. Він наголосив, що робота акушерсько-гінекологічної служби спрямована на вирішення питання профілактики ускладнень вагітності, покращення якості надання допомоги. В області постійно приділяється значна увага заходам з профілактики та попередження материнських втрат.

Робота акушерсько-гінекологічної служби спрямована на вирішення питання профілактики ускладнень вагітності, покращення якості надання допомоги. Для надання екстреної медичної допомоги та інтенсивної терапії відпрацьовано роботу виїзної бригади обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Бригада забезпечена сучасним препаратом Ново- Севен.

Підсумовуючи свій виступ, головний акушер-гінеколог Департаменту охорони здоров’я вніс пропозиції для запобігання материнських втрат в області.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Федів доповідала про результати проведення у 2013 році інвентаризації лікувально-профілактичних закладів області, що надають вторинну та третинну медичну допомогу, із застосуванням інформаційно-аналітичної системи ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я.

Колегія Департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації, за результатами доповідей та обговорення, ухвалила відповідні рішення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ