Палац мистецтв у Львові не використовують за призначенням, – Спілка художників

Палац мистецтв у Львові не використовують за призначенням, – Спілка художників

29.03.14 11:55 0 655
Ту схему, за якою зараз працює Львівський палац мистецтв, треба поламати, хоча це непросто.

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу заявив голова Львівської обласної організації Національної спілки художників України Олег Микита.

За його словами, Палац мистецтв не використовують за призначенням, а нинішнє керівництво палацу демонструє «невігластво в питаннях культури».

Олег Микита нагадав, що Палац мистецтв побудований з ініціативи спілки художників. «І ми відраховували гроші в податок держави, а ті гроші йшли на будівництво палацу. На те є відповідні документи… Тому ми далі лобіюємо питання, щоб палац передали Спілці художників», – заявив він.

З його слів, вони добиваються, щоб Палац мистецтв не використовувався для різних комерційних заходів, які до мистецтва жодного стосунку не мають.

Також Олег Микита додав, що, на його думку, це приміщення мало б слугувати для проведення виставок, також як актовий зал, де б можна було впроваджувати практику «вільного університету», а крім того, воно могло би бути місцем зустрічі як клуб творчих груп.

«Ми працюємо в юридичній площині, лист із понад ста підписами надіслали в Міністерство культури… Думаю, що навіть зустрінемося з головою Львівської ОДА і розкажемо про цю проблему», – заявив він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ні ...
Наступна новина: Перспективи та проблеми ...

КОМЕНТАРІ