Донецькі активісти вимагають від влади захистити інформаційний простір області

Донецькі активісти вимагають від влади захистити інформаційний простір області

29.03.14 10:16 0 640
Донецькі активісти звернулися до органів державної влади та місцевого самоврядування, журналістів і науковців України, зокрема, Донецької області, з проханням вжити заходів з протидії інформаційній агресії та посилення інформаційної безпеки у регіоні.

«Наявний факт інформаційної агресії, розв’язаної проти України російською владою, її офіційними ЗМІ, провал інформаційної політики української влади, що виявилась неготовою протистояти провокаційної діяльності… і підтримці проросійських маніфестацій і сепаратистських виступів на південному сході України, у нашій області зокрема», – наголошено у заяві.

Активісти закликають журналістську спільноту консолідуватись для надання оперативної та об’єктивної інформації, здатної протидіяти інформаційній агресії. Також автори звернення пропонують владі Донеччини сформувати робочу групу з представників ЗМІ, громадських організацій та наукової спільноти для вироблення та впровадження нової інформаційної політики у регіоні, яка забезпечить ефективний захист національного інформаційного простору і громадського спокою в області. Активісти вважають необхідним створити моніторингову групу для оперативного відстеження інформаційних провокацій та розвінчування їх у донецьких ЗМІ.

Крім цього, автори звернення зазначають: «Вимагаємо вжити невідкладних заходів з виконання в області рішень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та рішень суду про припинення трансляції в Україні державних російських телеканалів, які проводять антиукраїнську кампанію та порушують українське законодавство».

Серед підписантів заяви – керівник проекту моніторингу регіональних медіа Українського освітнього центру реформ Світлана Єременко, голова Донецької обласної організації НСЖУ та головний редактор газети «Донбас» Олександр Бриж, керівник Донецького інституту інформації Олексій Мацука, голова Донецького прес-клубу Тетяна Строй, генеральний директор Донецької обласної державної телерадіокомпанії Олег Джолос. Звернення відправлять у Донецьку ОДА, Донецьку облраду, Кабінет Міністрів, Адміністрацію Президента, Національну радуУкраїни з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє «День».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна вдячна всьому ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ