В Івано-Франківську вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

В Івано-Франківську вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

29.03.14 08:01 0 686
25 березня 2014 року в Івано-Франківську біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу з нагоди відзначення 15-ї річниці його загибелі за участю представників духовенства, влади міста, області та громадськості відбулось поминальне віче. Всечесні отці відслужили панахиду за загиблим Героєм України, пам'ять якого присутні на віче вшанували хвилиною мовчання та покладанням вінків до пам’ятника.

Звертаючись зі скорботним словом до громади, заступник міського голови Михайло Верес акцентував увагу на актуальності думок та ідей В’ячеслава Максимовича, його прагненні до здобуття державної незалежності та об’єднання українського народу, яке він проніс крізь усе своє життя. «Всі добре розуміємо ким і де гострилась та продовжує гостритись сокира, яка розколює Україну. Свідченням цього є одностайність прийняття рішень Держдумою Росії, що стосувались посягання на територіальну цілісність нашої держави. Та найбільша наша біда є в тому, що кожний десятий у цій Думі є українець, який народився, навчався в Україні». Ідеї Героя України В.Чорновола знаходять своє відображення у нинішніх подіях, а тому боротьба за їх відстоювання продовжується. Михайло Йосипович висловив впевненість у тому, що теперішнє керівництво розробить сучасну модель розвитку української держави і крок за кроком ми прийдемо до України про яку мріяв В’ячеслав Чорновіл.

На віче також виступили депутат обласної ради Сергій Адамович, голова Івано-Франківської крайової організації партії Народний руху України Ігор Шумера, голова Братства вояків ОУН-УПА Карпатського краю Степан Гах та голова Івано-Франківської обласної громадської організації «Патріот України» Сергій Сивачук.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Україна вдячна ...

КОМЕНТАРІ