У Львівській області Ірина Сех привітала митців із Міжнародним днем театру

У Львівській області Ірина Сех привітала митців із Міжнародним днем театру

29.03.14 19:01 0 810
Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех взяла участь у відкритті пісенно-літературного свята «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу…», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та Міжнародному дню театру. Зі сцени львівського Майдану вони привітала акторів, працівників сцени, театральних діячів та всіх шанувальників театру.

«Упродовж чотирьох місяців цей Майдан був місцем, де ми виявляли свій спротив злочинному режимові. Із цієї сцени звучали заклики до боротьби, тут ми дізнавалися тривожні й трагічні новини, сходилися на молитву. Тут ми прощалися із Героями Небесної сотні… І всі ці дні й ночі, сповнені тривоги й сліз, ми думали про те, як житимемо потім, після Майдану. Ми мріяли, як знову будемо читати книжки, ходитимемо до театру, в музеї і на концерти…

Ми шукаємо поживи для душі, шукаємо розради, порятунку. І таким порятунком може стати мистецтво», – зазначила Ірина Сех.

Вона подякувала митцям за те, що вміють знайти правильні слова і ноти, щоб висловити те, що відчуває кожен українець. «Ви, люди творчі й чутливі, гостріше переживаєте біль і тривогу, але знаходите в собі силу дарувати людям свою творчість. Щиро дякую вам і бажаю вам міцного здоров’я, цікавих ідей, наснаги та гідного життя на своїй рідній землі», – сказала Ірина Сех.

Учасники свята також переглянули відео на шевченківську тематику та про події на Майдані у Києві. Окрім цього, присутні послухати пісні у виконанні солістів Національної опери, а також хору студентів Львівського музичного училища ім.С.Людкевича.

Довідка:

Міжнародний день театру започаткований у 1961 році IX конгресом Міжнародного інституту театру (МІТ) та відзначається щорічно 27 березня.

За 2013 рік 9 професійних театрів Львівщини здійснили 27 нових сценічних постановок та 1 капітально оновлену виставу. Театрами показано 2736 вистав, які переглянули 456, 4 тис. глядачів. Згідно з кількісними показниками – це на 147 вистав більше, ніж у 2012 році. Відповідно збільшилась і відвідуваність театрів – на 3,6 тис.глядачів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ