У Львівській області винесено вирок ватажку злочинної групи, яка викрадала гроші з "Айбоксів"

У Львівській області винесено вирок ватажку злочинної групи, яка викрадала гроші з "Айбоксів"

29.03.14 09:12 0 652
Суд засудив учасників злочинної групи котрі у 2012-2013 роках на території Львівської, Київської та Житомирської областей здійснювали крадіжки значних грошових коштів з електронних платіжних терміналів «Айбокс».

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області знешкодили організовану злочинну групу до складу якої входили шестеро громадян України. Зловмисники на території Львівської, Київської та Житомирської областей у 2012-2013 роках налагодили так званий «банкоматний бізнес». Вони викрадали значні грошові кошти з електронних платіжних терміналів «Айбокс».

Ватажком злочинного угрупування був 30-річний мешканець Житомирської області, раніше судимий за крадіжки. З 2013 року його розшукували правоохоронці..

У Львові зловмисник, переховуючись від правосуддя, винайняв житло та організував злочинну групу з метою власного збагачення. До складу групи входило двоє місцевих мешканців, котрі займались підприємницькою діяльністю та двоє дівчат, котрі раніше притягались до відповідальності за зайняття проституцією.

За цими фактами було відкрито кримінальні провадження за ч. 3, ч. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 1, ч. 2, ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Враховуючи всі факти, суд визнав винним ватажка злочинної групи та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи з половиною років з конфіскацією всього належного йому майна. Трьох учасників злочинної групи засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі, ще двоє отримали умовні терміни покарання.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБОЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Харкові Євромайдан та ...
Наступна новина: На Тернопіллі майбутні ...

КОМЕНТАРІ