Львівська "Свобода" вимагає від міграційної служби припинити незаконні стягнення коштів за виготовлення закордонного паспорта

Львівська "Свобода" вимагає від міграційної служби припинити незаконні стягнення коштів за виготовлення закордонного паспорта

29.03.14 08:41 0 1050
Львівська міська організація ВО "Свобода" вимагає від Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області припинити незаконні стягнення 120 гривень за виготовлення бланку для оформлення закордонного паспорта громадянина України. Відповідні вимоги 28 березня 2014 року під час зустрічі з начальником ГУ ДМС України у Львівській області Ярославом Скибою озвучили депутати Львівської міської ради свободівці Любомир Мельничук та Іван Лещишин.

За словами націоналістів, у жовтні Львівський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Державної міграційної служби України і залишив без змін постанову Львівського окружного адміністративного суду від 25 червня 2013р., яка констатувала, що послуги з виготовлення закордонного паспорта не можуть перевищувати 257 гривень 15 копійок. "Однак, незважаючи на численні судові рішення, ухваленні на користь громадян, територіяльні підрозділи Державної міграційної служби й надалі змушують сплачувати платежі, які не передбачені законодавством або є необов'язковими, а саме: 120 грн. за бланк паспорта, 87 грн. 15 коп. за послуги і ще близько 60 грн. за страхування та довідку про несудимість. Ми закликаємо громадян не виконувати неправомірних вимог державних органів, а в разі вимагання платежів, не передбачених законодавством, звертатися по консультацію до юристів "Свободи", – зазначив депутат Львівської міської ради свободівець Іван Лещишин.

Голова постійної депутатської комісії Львівської міської ради з питань законності свободівець Любомир Мельничук зазначив, що начальник ГУ ДМС України у Львівській області Ярослав Скиба свідомо йде на порушення чинного законодавства. "Його аргументи про те, що територіяльні підрозділи міграційної служби не встановлюють жодних цін на послуги, а бланки, вартість яких оскаржують в судді активісті, їм присилають з Києва з уже встановленою ціною, не мають жодної юридичної сили. Адже є рішення суду, яке підтверджує незаконність цих стягнень. В мене складається враження, що пан Скиба боїться своє керівництво, натомість без страху порушує закон. Ми звертатимемося до прокуратури з вимогою дати оцінку його діям", – підкреслив Любомир Мельничук.

Тим часом народний депутат України свободівець Маркіян Лопачак підготував депутатське звернення до голови Державної міграційної служби України Сергія Радутного з вимогою вжити заходів для приведення у відповідність вимогам закону "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" і Постанови Кабінету Міністрів України №231 від 31.03.1995р. дій та рішень органів Державної міграційної служби України з оформлення паспортів громадян України для виїзду за кордон, зокрема недопущення неправомірних вимог оплати 120 грн. за бланк паспорта. "Ми маємо рішення суду у Львові, наше завдання – поширити його чинність на територію всієї України. Адже неправомірні стягнення під час оформлення закордонного паспорта змушують платити і львів'ян, і донеччан, і одеситів", – підкреслив Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ