Житомирські архітектори стали майстрами живопису

Житомирські архітектори стали майстрами живопису

29.03.14 18:12 0 757
У Будинку художника відбулося відкриття виставки творчих робіт членів Житомирської організації Національної спілки архітекторів України. На експозиції представлені роботи чотирьох архітекторів – Валерія Гереза, Валерія Головатенка, Валерія Олійника та Валерія Колесника.

Як розповіла голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Євгенія Черкасова, ідея створення виставки з’явилася рік тому і стільки ж часу митці мали на те, аби створити нові художні образи. За її словами, творчість немає меж. Саме тому житомирські архітектори відійшли від традиційних проектних розробок і почали займатися живописом.

Хоча всі художники мають однакове ім’я, але насправді вони дуже різні. Кожного із них надихають власні враження та спогади, їхні роботи об’єднані спільним прагненням передати в картинах те, що складно розповісти словами. На експозиції представлені міські пейзажі, абстракції та алегоричні образи. Всі роботи є своєрідним переплетенням минулого, теперішнього і майбутнього, в якому знаходять відображення і останні події, що відбуваються в Україні.

Місцевий краєзнавець Георгій Мокрицький переконаний у тому, що кожен відвідувач виставки побачить у митцях не просто архітекторів, роботи яких прикрашають вулиці нашого міста, а й справжніх естетів та зможе зрозуміти всю глибину і символізм їхніх творів.

Архітектори сподіваються, що згодом виставка буде представлена і в Києві. Таким чином, це підніме реноме Житомира як міста із красивою архітектурою. Гості заходу подякували митцям за справжнє мистецьке свято і естетичну насолоду та побажали, аби всі їхні проекти мали тінь і робили обласний центр комфортним і затишним містом, в яке відвідувачі будуть приїздити із задоволенням.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У київському метро жінка ...
Наступна новина: Володимир Поліщук: "Ми ...

КОМЕНТАРІ