Житомирщина: добувна та обробна промисловість області потребують підтримки, оскільки саме завдяки цим галузям наповнюється бюджет і здійснюються різні види соціальних виплат

Житомирщина: добувна та обробна промисловість області потребують підтримки, оскільки саме завдяки цим галузям наповнюється бюджет і здійснюються різні види соціальних виплат

29.03.14 16:44 0 676
На нараді з головою облдержадміністрації представники видобувної галузі області розповіли про бар’єри, які перешкоджають розвитку їхніх підприємств. Вони майже одностайні в тому, що велику кількість проблем можна подолати шляхом внесення змін до чинного законодавства. Якщо з нормативно-правових актів вилучити положення, які розширюють повноваження контролюючих органів, підприємці готові своєчасно та в повному обсязі сплачувати всі податки та збори. Натомість це робити неможливо, бо, якщо керівник буде чесним, то менше, ніж за рік, його підприємство просто припинить свою діяльність.

Окрім цього, продукція вітчизняної видобувної галузі має високу собівартість, що позбавляє її можливості конкурувати із закордонними виробниками. Це обумовлено високими цінами на електроенергію та газ. Не менше проблем виникає у сфері взаємодії з контролюючими органами. За словами підприємців, протягом року вони проходять багато судових інстанцій з метою відстояти своє право вести бізнес, створювати нові робочі місця та давати людям можливість заробити на життя. Попри це, навіть при позитивних результатах судових розглядів, безпідставні перевірки повертаються знову. Керівники підприємств також висловили незадоволення системою дозвільних процедур, які перешкоджають їх ефективній роботі.

Зі свого боку голова облдержадміністрації Сидір Кізін констатував, що інтереси влади та представників видобувної галузі повністю співпадають. Він визнає, що багато послуг контролюючих і правоохоронних органів просто нав’язуються тим, хто налагоджує стабільне функціонування виробництва. Таким чином, завдання керівництва області полягає в тому, аби забезпечити комфортні умови для ведення бізнесу на Житомирщині і повернути на її терени підприємства, які перенесені в інші регіони. Сидір Васильович переконаний, що добувна та обробна промисловість потребують підтримки, оскільки саме завдяки цим галузям наповнюється бюджет і здійснюються різні види соціальних виплат.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Міністр економічного ...

КОМЕНТАРІ