Сидір Кізін: «Видобувна галузь Житомирщини має потужний нерозкритий потенціал»

Сидір Кізін: «Видобувна галузь Житомирщини має потужний нерозкритий потенціал»

29.03.14 08:09 0 703
Під час наради з питань розвитку каменедобувної і каменеобробної промисловості Житомирщини голова облдержадміністрації Сидір Кізін обговорив із представниками галузі проблеми, які їх найбільше турбують. За словами Сидора Васильовича, наша область може розраховувати у своєму подальшому розвитку на два основних напрямки – це видобувна промисловість та аграрний сектор. Якщо в сільському господарстві регіону зараз спостерігається зростання основних показників, то у видобувній галузі є потужний нерозкритий потенціал, основу якого становлять природні ресурси та високий кадровий потенціал.

Голова облдержадміністрації наголошує на тому, що видобувні підприємства переживають не найкращі часи. Це обумовлено, зокрема, економічним тиском з боку Російської Федерації, державним регулюванням галузі, складними бюрократичними процедурами, корупцією та існуванням великої кількості контролюючих органів. На переконання Сидора Кізіна, всі ці факти є наслідком падіння виробництва, ненадходження коштів до державного бюджету, скорочення обсягів виробництва та кількості робочих місць. А відтак, перед видобувною галуззю постають загрози, які тягнуть за собою зниження рівня життя працівників та погіршення екологічної ситуації в регіоні.

Сидір Кізін звертає увагу на те, що всі проблеми видобувних підприємств – це серйозний виклик як для влади, так і для самих підприємців. Важливо, щоб зараз акцент ставився на конкуренції саме щодо якості продукції. Очільник області зазначив, що у всіх органах влади Житомирщини триває оновлення кадрів. Саме це дозволить, «змінюючи обличчя, поміняти і правила гри». Він закликав підприємців до відвертої розмови і наголосив на тому, що зараз не варто боятися говорити правду.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Луцьк – єдине українське ...

КОМЕНТАРІ