Верховенство права має бути головним принципом функціонування судової гілки влади в Україні

Верховенство права має бути головним принципом функціонування судової гілки влади в Україні

29.03.14 08:45 0 601
Під час обговорення з головою облдержадміністрації Сидором Кізіним особливостей функціонування судової гілки влади в нашій області, голова апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік зазначив про те, що всі працівники суду повноцінно виконують свої функціональні обов’язки. На його переконання, події, що зараз відбуваються в Україні, мають бути осмислені не лише громадянами, а й кожним працівником судової системи. Віталій Петрович вважає, що адекватне сприйняття змін є запорукою їх успішного втілення в життя.

Віталій Котік звернув увагу на те, що на фоні суспільно-політичної ситуації в нашій державі надзвичайно актуальним є досягнення порозуміння та налагодження співпраці між представниками різних гілок влади. За його словами, не тільки влада, а й засоби масової інформації мають бути готові до діалогу, оскільки громадська думка формується на основі висвітлення поточних подій.

Віталій Петрович переконаний, що суди мають бути очищені від людей, які заплямували не лише себе, а й репутацію усієї гілки влади. Він вважає, що від ставлення пересічних громадян до судових органів залежить формування думки про весь механізм влади в державі.

Голова апеляційного суду наголошує, що у своїй роботі кожен суддя має керуватися в першу чергу принципом верховенства права, який відстоює права людини, громадянина і держави, захищаючи їх від будь-яких посягань.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ