Рівненська область: посадові особи, які здійснюють функції державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в містах і районах області, підвищили свій професійний рівень

Рівненська область: посадові особи, які здійснюють функції державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в містах і районах області, підвищили свій професійний рівень

29.03.14 08:01 0 617
Здійснення державного нагляду за додержанням та виконанням вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту населення, є однією з основних функцій Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, що вимагає постійного підвищення професійного рівня від інспекторського складу.

З цією метою 28 березня у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області відбувся семінар-навчання з посадовими особами, які здійснюють функції державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в містах і районах області. Семінар проходив під керівництвом заступника начальника Головного управління ДСНС підполковника служби цивільного захисту Олега Панюка.

В ході роботи семінару було розглянуто ряд важливих питань, а саме: порядок обладнання об’єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення; здійснення контролю за впровадженням та експлуатацією систем протипожежної автоматики; нововведення у законодавстві щодо пожежної та техногенної безпеки, які регулюються новим Кодексом цивільного захисту України та інші.

Крім цього, під час семінару порушувалася тема порядку та особливостей проведення перевірок органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки. Окремо було звернуто увагу інспекторів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки на дотриманні вимог антикорупційного законодавства та законності під час здійснення наглядово-профілактичних функцій.

У порядку денному також вивчалися теми, що стосуються цивільного захисту населення, зокрема, вимоги Постанов Кабінету Міністрів щодо порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту та про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

На завершення зустрічі було визначено та обговорено основні напрямки діяльності у сфері пожежної та техногенної безпеки на ІІ квартал 2014 року.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Україна вдячна ...

КОМЕНТАРІ