Тернопілля: влада області робить усе, щоб допомогти людям з Криму та Сімферополя

Тернопілля: влада області робить усе, щоб допомогти людям з Криму та Сімферополя

29.03.14 18:20 0 790
У зв’язку з виїздом окремих сімей з території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь в Тернопільську область та з метою забезпечення надання їм належного рівня соціального захисту та підтримки, в області створено обласний координаційний центр, який акумулюватиме роботу місцевих органів влади з цих питань.

Відкрито цілодобову „гарячу” телефонну лінію за номером 0978287527, де можна отримати консультації щодо можливості розселення, отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування.

У Тернопільській міській раді також працюють відповідні „гарячі” телефонні лінії за тел: 1580; 402 002; 0673515710.

Станом на 27 березня 2014 року з півдня нашої держави на Тернопільщину проживання прибула 51 людина.

У разі необхідності для тимчасового перебування сімей військовослужбовців, сімей з території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, відповідно до доручення Мінрегіонбуду України, в області залучено заклади соціального захисту населення, охорони здоров'я, освіти, служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в яких зарезервовано 334 ліжко-місця.

Тернопільський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді мобілізував роботу фахівців із соціальної роботи для надання комплексу соціальних послуг, а в разі необхідності вони забезпечуватимуть соціальний супровід сімей та окремих громадян.

Вживаються заходи для того, аби особи, які прибули з АР Крим та м.Севастополя, отримали всі види державних соціальних виплат та компенсацій за місцем тимчасового перебування.

Зокрема, в місцевих управліннях соціального захисту населення проведено навчання відповідальних працівників на предмет забезпечення безперебійної виплати призначених державних допомог та компенсацій, вирішення питань, пов’язаних з новим призначенням соціальних виплат. Станом на 27 березня в області зареєстровано 2 звернення щодо надання різних видів соціальної підтримки кримчанам.

Загалом в області проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу через місцеві засоби масової інформації, в органах соціального захисту населення, банківських установах, сільських та селищних радах, підрозділах Державної міграційної служби, на залізничному та автомобільному транспорті розміщено інформаційні повідомлення для громадян, які прибули з АР Крим та м.Севастополя, щодо отримання всіх видів державної соціальної допомоги та підтримки, із зазначенням номерів урядових „гарячих” телефонних ліній.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Поліщук: "Ми ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ