Львівський апеляційний адміністративний суд: Тернопільська обласна рада діє у рамках Закону

Львівський апеляційний адміністративний суд: Тернопільська обласна рада діє у рамках Закону

29.03.14 16:40 0 728
Як відомо, Тернопільський окружний адміністративний суд поскасовував деякі рішення обласної ради, які приймалися на 48 сесії у січні цього року.

Колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду з висновками Тернопільського окружного адміністративного суду не погодилася, оскільки вони не відповідають фактичним обставинам та суперечать нормам матеріального права.

У постанові Львівського апеляційного адміністративного суду зазначається: «Дії Тернопільської обласної ради щодо включення до порядку денного пленарного засідання Тернопільської обласної ради питання про виконання Тернопільською обласною державною адміністрацією делегованих повноважень та правомірність голосування про зупинення дії пункту 1 рішення Тернопільської обласної ради від 08.09.2006 року № 39 «Про делегування Тернопільській обласній державній адміністрації окремих повноважень Тернопільської обласної ради п’ятого скликання» є правомірними».

Обласна рада, значиться у постанові львівських суддів, дотримані вимоги Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та регламенту Тернопільської обласної ради. Відтак, апеляційна скарга Тернопільської обласної ради підлягає до задоволення.

Не погодилася колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду і з висновками Тернопільського окружного адміністративного суду щодо розгляду заяв першого заступника прокурора Тернопільської області про забезпечення адміністративного позову шляхом заборони голові облради підписувати прийняті на сесії 25 січня 2014 року рішення Тернопільської обласної ради. У постанові, зокрема, йдеться: «Застосування Тернопільським окружним адміністративним судом таких заходів забезпечення, які за змістом є ухваленням рішення без розгляду справи по суті, не відповідає меті застосування правового інституту забезпечення позову. У такий спосіб суд вийшов за межі підстав забезпечення позову, що є неприпустимим».

Суд апеляційної інстанції, оцінюючи наведені та наявні у справі докази, вважає, що клопотання першого заступника прокурора Тернопільської області є необґрунтованим та не підтвердженим жодними доказами. Суд першої інстанції безпідставно задовольнив клопотання про забезпечення адміністративного позову, не з’ясувавши всіх обставин справи, постановив ухвалу з порушенням норм процесуального права.

Апеляційну скаргу обласної ради задоволено у повному обсязі.

Львівський апеляційний адміністративний суд ще раз підтвердив - Тернопільська обласна рада та її посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Отже, рішення прийняті Тернопільською обласною радою є законними та відповідають вимогам чинного законодавства України.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Харкові побував ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ