Маріупольські оперативники затримали

Маріупольські оперативники затримали "квартирних злодіїв", які заподіяли збиток потерпілим майже на 100 тисяч гривень

29.03.14 11:45 0 664
Міліціонери затримали групу неповнолітніх зловмисників. Хлопці вчинили десятки крадіжок з приватних домоволодінь жителів Іллічівського району Маріуполя. Своєю злочинною діяльністю завдали збитків майже на 100 тисяч гривень. фігуранти беруть участь у слідчих діях, своєї провини не заперечують.

Спочатку їх дружба базувалась на схожих життєвих обставинах, що призвели до того, що хлопці залишилися без документів, котрі засвідчують особу та без батьківського нагляду. Тепер їх об'єднує ще й один кримінальний процес. У прагненні «легкого» заробітку підслідні зважилися на крадіжку. Однак перше викрадення пройшло настільки вдало, що подільники зробили злочинне ремесло основним джерелом «поповнення кишень» і «напрацювали» понад 10 фактів, об'єднаних в одне кримінальне провадження.

Чіткого плану дій не мали, виходили на «справу», прихопивши з собою викрутку, за допомогою якої зламували пластикове вікно. Проникнувши в приміщення домоволодіння, ретельно обстежували територію в пошуках золота і грошей, але не відмовлялися й від дорогої техніки. Ювелірні вироби здавали в ломбард, а ноутбуки і телефони збували випадковим перехожим. Одна крадіжка могла принести їм до 10 000 гривень доходу. Гроші молоді люди витрачали на придбання продуктів харчування і на розваги.

Що стосується особистостей спільників, то це жителі Маріуполя, 1992 і 1994 років народження. Старший з них вже має кримінальний досвід за майнові правопорушення, а ось його приятель вперше опиниться в залі суду.

Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України - «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Фігуранти сподіваються на умовне покарання і мріють почати нове законослухняне життя. Зізнаються, що першою сходинкою в їх виправленні буде відновлення документів і пошуки офіційного місця роботи.

Прес-служба Маріпольского МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ні ...

КОМЕНТАРІ