Новий сервіс Google допомагає розібратися в поживності продуктів

Новий сервіс Google допомагає розібратися в поживності продуктів

30.03.14 14:02 0 785
Компанія Google запустила новий сервіс, що дозволяє користувачам порівняти різні продукти харчування за їхнім складом. Порівняння має вигляд зведених таблиць.

Про це пише The Daily Mail.

Оцінка поживності робиться на підставі методу приготування продуктів і залежно від розміру порції. Наприклад, вводячи «солодку картоплю проти картопляне пюре», ми отримаємо 4,2 грами цукру на 100 грамів у солодкій картоплі і 0,5 грама цукру в пюре. Натомість солодка картопля обходить пюре за кількістю калію, кальцію і вітаміну А. Можна міняти розмір порції, метод приготування та інші додаткові характеристики, спостерігаючи за тим, як це впливає на склад. Так, вибираючи «пюре, приготовлене з молоком і маргарином», вміст жиру збільшується до 4,7 грами, а «пюре з вершковим маслом» має 5 грамів жиру.

Порівнювати можна й продукти з різних груп (наприклад, шинку і виноград).

Сервіс розроблений на основі даних Міністерства сільського господарства США. Ідея створити подібний пошуковий механізм виникла після аналізу історій пошукових запитів. Виявилося, люди часто шукають склад продуктів. Тим часом у мережі та на самих продуктах часто можна зустріти суперечливу інформацію.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже третина українців ...
Наступна новина: ДТП на Тернопільщині: дві ...

КОМЕНТАРІ