Тернопілля: обережно - телефонні шахраї!

Тернопілля: обережно - телефонні шахраї!

30.03.14 20:24 0 1008
Одним із самих розповсюджених видів шахрайств стали так звані телефонні афери. Міліція неодноразово застерігала громадян, давала поради, як не потрапити у тенета подібного роду пройдисвітів. Та, на жаль, факти шахрайства по телефону продовжують мати місце.

Нещодавно від телефонних шахраїв потерпіла пенсіонерка із Тернополя. Як розповіла тернополянка, до неї на мобільний зателефонував невідомий чоловік і приголомшив звісткою про те, що її син вчинив ДТП. Для вирішення проблеми потрібно було заплатити гроші. Насправді ж, син жінки в той час перебував у відрядженні за межами міста. Та замість того, аби зателефонувати синові, тернополянка кинулася виконувати умови співрозмовника. Гроші, як домовилися, пенсіонерка передала через чоловіка, котрий прийшов до неї додому. Те, що її обдурили жінка зрозуміла після того, як до неї зателефонував син та запевнив, що в аварію не потрапляв і з ним усе гаразд. Співробітники Тернопільського міськвідділу, до яких звернулася за допомогою потерпіла, розшукують зловмисників.

Щоб не стати жертвою телефонних аферистів міліціонери радять:

1. Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого роду шахрайств.

2. Не піддавайтесь емоціям. Шахраї - майстри психології. У жодному разі, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

3. Попросіть людину, яка вам зателефонувала назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у пройдисвітів одна мета – видурити у вас гроші.

4. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Правоохоронці звертаються до громадян бути уважними і обережними та не вірити невідомим людям, що за гроші пропонують вирішити проблеми. Якщо ж ви все ж опинились в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та затримати шахраїв.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Як заробити на Форекс?

КОМЕНТАРІ