На Тернопіллі протягом квітня можна позбутися незареєстрованої зброї

На Тернопіллі протягом квітня можна позбутися незареєстрованої зброї

30.03.14 12:57 0 778
Двічі на рік – навесні і восени, на території України проводяться місячники добровільної здачі зброї, боєприпасів, а також вибухових речовин. Основна мета – запобігти незаконному розповсюдженню небезпечних предметів, профілактика злочинів з їх використанням. Черговий місячник стартує у квітні.

Нагадаємо, нещодавно громадяни України уже мали можливість здати до міліції зброю, яка зберігалася у них незаконно, у тому числі тієї, яка була викрадена з підрозділів органів внутрішніх справ. Операція проводилися в березні у рамках Плану першочергових заходів МВС України щодо стабілізації оперативної ситуації в державі.

Ті ж, хто продовжує тримати вдома незареєстровану зброю, боєприпаси, а також вибухові речовини мають чергову можливість принести їх до ОВС і таким чином уникнути кримінальної відповідальності. Нагадаємо, що згідно чинного законодавства за незаконне зберігання зброї, набоїв або вибухових речовин передбачене позбавленням волі на строк до п’яти років.

- Проведення місячників добровільної здачі зброї позитивно впливають не тільки на стан криміногенної ситуації в області, а й дають можливість попередити ймовірні нещасні випадки, пов’язані з необережним поводженням зі зброєю, – впевнений старший інспектор дозвільної системи обласної міліції Степан Джинджиристий.

Отож, скористайтеся ще однією наданою можливістю. Детальнішу інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами у Тернополі 27-13-11, 27-13-96 та 52-35-07. Звертайтеся у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання і правоохоронці проконсультують вас, як позбутися необлікованої зброї, а також порадять як зареєструвати її.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ