В Закарпатській області іршавські правоохоронці з"ясовують, чим займаються діти під час канікул

В Закарпатській області іршавські правоохоронці з"ясовують, чим займаються діти під час канікул

30.03.14 11:23 0 723
В Іршавському районі триває операція «Канікули», під час якої міліція виявляє злочини та правопорушення, вчинені щодо дітей.

Під час весняних канікул працівниками Іршавського райвідділу міліції на всій території Іршавського району проводяться заходи по виявленню, осіб, які втягують неповнолітніх у злочинну діяльність, жебрацтво, алкоголізм, наркоманію.

За словами начальника Іршавського райвідділу підполковника міліції Миколи Куриці, основний акцент правоохоронців під час операції «Канікули» зроблено на профілактичну роботу та перевірку рівня соціального та правового захисту дітей.

До проведення заходів в Іршавському районі залучені працівники кримінальної міліції у справах дітей, дільничні інспектори та працівники служби у справах дітей при Іршавській РДА.

Поза увагою міліції не залишились торговельні точки району, які перевіряються на дотримання вимог законодавства про заборону продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів. Також правоохоронці перевіряли заклади відпочинку молоді: кафе, бари, нічні розважальні заклади щодо перебування у них ввечері та вночі дітей без супроводу дорослих.

З початку операції міліціонери за місцем проживання відвідали неблагополучні сім′ї та сім′ї, де діти без поважних причин пропускали впродовж учбового процесу заняття в школі. Таким чином до адміністративної відповідальності було притягнуто 7 батьків за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов′язків щодо виховання дітей). Крім цього, правоохоронці з батьками провели профілактичну бесіду, адже вони у першу чергу відповідають за своїх дітей.

Працівники міліції звертаються до всіх небайдужих і наголошують, що у період весняних шкільних канікул переважна більшість дітей залишаються без нагляду дорослих, а тому давайте разом піклуватися за наших дітей.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Болгарські безробітні ...

КОМЕНТАРІ