Чеські вчені запросили на роботу «неблагонадійного» професора з Росії

Чеські вчені запросили на роботу «неблагонадійного» професора з Росії

30.03.14 16:33 0 762
Університет імені Томаша Масарика в місті Брно офіційно запросив на роботу російського професора Андрія Зубова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В заяві університету мовиться, що «відомий російський історик і політолог Андрій Зубов працюватиме на факультеті соціальних студій на посаді професора».

Як заявила з цього приводу речник університету в Брно Тереза Фойтова, чеські вчені знають з власного історичного досвіду, «коли педагоги переслідувались за своє критичне ставлення до держави. Їхні кар’єри були знищені, ось чому ми до цього такі чутливі».

Тереза Фойтова наголосила також, що цією пропозицією чеські вчені висловили солідарність російському вченому, оскільки вважають, «що якщо критика є демократичною й будується на повазі до свобод, тоді ніхто не мав би втрачати роботу тільки тому, що критикує державу».

Російський учений Андрій Зубов прийняв запрошення відвідати університет у Брно. Його приїзд до Чехії, як зазначила речник університету, очікується наступного тижня.

Відомий російський учений Андрій Зубов 24 березня був звільнений з Московського державного інституту міжнародних відносин через його критичну заяву щодо анексії Криму, зокрема, за її порівняння з гітлерівським аншлюсом Австрії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ