Олег Панькевич: "Україна і весь цивілізований світ не піддадуться на брутальний тиск російського агресора"

Олег Панькевич: "Україна і весь цивілізований світ не піддадуться на брутальний тиск російського агресора"

30.03.14 16:14 0 788
Попри масовану інформаційну кампанію, влаштовану Російською Федерацією задля виправдання своєї агресії, міжнародна спільнота підтримала Україну. Про це заявив заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич, коментуючи ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції щодо України.

Як відомо, Генасамблея ООН переважною більшістю голосів підтримала ухвалення резолюції, в якій закликала держави, міжнародні організації та агенції не визнавати змін у статусі Криму і Севастополя. Окрім того, Генасамблея запропонувала утримуватись від дій, спрямованих на підрив територіяльної цілісності України, включно зі зміною кордонів, через загрозу застосування сили. Українське МЗС висловило жаль з приводу голосування РФ проти резолюції, яка повністю базується на Статуті ООН.

"Уже протягом тривалого часу ми спостерігаємо за діями російського керівництва, які систематично засвідчують грубе нехтування нормами міжнародного права, зневагу до позицій ключових партнерів та нездатність іти на реальні компроміси в розв'язанні складних міжнародних проблем. Результати цього голосування є нашим безперечним та безпрецедентним успіхом. Вони засвідчили марність зусиль неоімперської Росії досягти світового визнання своїх територіяльних здобутків за допомогою диверсійної діяльності, військової сили та масованих інформаційних атак.

Але, попри серйозну дипломатичну поразку, Кремль очевидно не готовий до визнання власних помилок і продовжує рухатись в неоімперському напрямку, сподіваючись на історичне "авось". Москва заганяє себе в глухий кут через оголошену денонсацію двосторонніх договорів про параметри розподілу Чорноморського флоту, про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України та низки інших угод. Очевидно, що в подальших планах московських "режисерів" стоїть делегітимізація травневих президентських виборів в Україні. Але Україна і весь цивілізований світ не піддадуться на брутальний тиск агресора. Крим звільниться від окупації і відновить свій статус української території, а Чорноморський флот Росії буде виведено з України назавжди", – наголосив народний депутат від ВО "Свобода".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині вирішення ...

КОМЕНТАРІ