В Ужгороді міліція провела спільний рейд із владою та журналістами

В Ужгороді міліція провела спільний рейд із владою та журналістами

31.03.14 10:09 0 716
Ужгородські міліціонери спільно з представниками служби у справах дітей Ужгородської міськради та за участю журналістів місцевих ЗМІ виявляли в нічних закладах та комп’ютерних клубах міста неповнолітніх, які знаходяться там у вечірній час без супроводу батьків.

Майже 4-годинний рейд дав свої результати. В комп’ютерному клубі на вул. Заньковецької міліціонери виявили двох 16-річних хлопців, які грали в «стрілялки» замість того, щоб відпочивати вдома. Як з’ясувалося, обидва неповнолітні є круглими сиротами, а їх законним опікуном являється навчальний заклад в особі директора.

З хлопцями було проведено профілактичну бесіду. Відносно опікуна неповнолітніх буде складеться адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

В комп’ютерному клубі, що на проспекті Свободи, було виявлено трьох 13-річних дітлахів, які знаходилися у закладі без законних представників. Після проведеної профілактичної бесіди їх було передано батькам. Відносно батьків малолітніх буде складено адмінпротокол. Власнику даного закладу, який «закрив очі» на знаходження тут у нічний час дітей, загрожує штраф у розмірі від 340 до 850 гривень. У разі повторного порушення протягом року штраф збільшується від 850 до 1,7 тисячі гривень.

Під час нічного рейду з власниками розважальних закладів оперативники провели роз’яснювальні бесіди та довели до них норми діючого законодавства, що стосуються правил перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час в місцях дозвілля.

«Відповідно до ст.20-1 Закону України «Про охорону дитинства», дітям віком до 16 років з 22.00 до 06.00 години заборонено перебувати у розважальних закладах без присутності одного з батьків або іншого законного представника дитини, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність. Власники даних закладів та уповноважені ними особи мають право та зобов’язані у нічний період вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку», – зазначив начальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич.

Шановні батьки та законні представники дитини! Нагадуємо вам, що за вчинення правопорушень і злочинів неповнолітніми настає адміністративна і кримінальна відповідальність. Просимо вас з усією серйозністю віднестись до комплексу заходів і більше уваги приділяти дозвіллю ваших дітей. Діти – майбутні громадяни України. Майбутнє дітей залежить від нас, а наше майбутнє – від них.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ