У Львівській області Ірина Сех взяла участь у концерті-реквіємі до сороковин загибелі Небесної сотні

У Львівській області Ірина Сех взяла участь у концерті-реквіємі до сороковин загибелі Небесної сотні

31.03.14 09:58 0 730
29 березня у Львівській обласній філармонії відбувся концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні» за участі всесвітньовідомих скрипалів Олега Криси та Анатолія Баженова, оркестру «INSO-Львів» та вокальної формації «Піккардійська терція». Вшанувати пам’ять про загиблих прийшли голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех та голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

У виконанні Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під керівництвом Володимира Сивохіпа звучали Адажіо американського композитора Семюела Барбера, частина Симфонії № 5 Густава Малєра. Олег Криса на альті і Анатолій Баженов на скрипці виконали Симфонію-кончертанте Вольфганга Амадея Моцарта. “Піккардійська терція” виконала лемківську народну пісню “Плине кача по Тисині”, яка стала реквіємом за загиблими Героями Майдану. Це була одна із улюблених пісень Героя Майдану, білоруса Михайла Жизневського.

Під час концерту відбулася презентація книги-реквієму «Небесна сотня» та виставка плакатів з портретами героїв.

Після реквієму Ірина Сех поспілкувалася із його учасниками, висловила вдячність музикантам, що зуміли своєю творчістю виразити те, що відчувають нині українці. За словами генерального директора філармонії Володимира Сивохіпа, цим концертом Львівська обласна філармонія вирішила також підтримати родини загиблих, і частину отриманих коштів буде скерована у фонд підтримки родин загиблих.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Шаранич: ...
Наступна новина: Незвичайну екскурсію для ...

КОМЕНТАРІ