У Севастополі студенти під час підняття прапора РФ покинули площу зі словами «Слава Україні!»

У Севастополі студенти під час підняття прапора РФ покинули площу зі словами «Слава Україні!»

31.03.14 12:40 0 739
У Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕіП) в п'ятницю відбулася церемонія спуску державного прапора України і підйому прапора РФ.

Під час виносу державного прапора України значна частина студентів почала хором співати Державний Гімн України і продовжувала спів без музики після того, як була поспішно вимкнена фонограма.

Після спроби в. о. ректора перервати спів студенти влаштували скандування: «Слава Україні – Героям слава!», «Україна понад усе», «Смерть ворогам».

Під час подальшої процедури підйому російського прапора і виконання гімну РФ десятки студентів демостративно покинули плац.

За два дні до цього «??з метою стабілізації ситуації в Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості» рішенням координаційної ради з організації Севастопольського міського управління від керівництва навчальним закладом був відсторонений його ректор Михайло Дівізінюк, який відмовився піднімати державний прапор РФ над будівлею вишу і переходити в правове поле Росії.

Ректор мотивував свою позицію тим, що СНУЯЕіП є не тільки вишем, а й чинним ядерним об'єктом України, зареєстрованим у МАГАТЕ, на який поширюється міжнародне право у сфері ядерної енергетики.

Він нагадав, що на території університету знаходиться діючий ядерний реактор невеликої потужності, який охороняється спецпідрозділом внутрішніх військ України з ядерної безпеки, пише blackseanews.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ